BDDK'nın "Bank Asya Devredildi" Açıklamasına Yalanlama - Son Dakika
Ekonomi

BDDK'nın "Bank Asya Devredildi" Açıklamasına Yalanlama

BDDK\'nın "Bank Asya Devredildi" Açıklamasına Yalanlama

BDDK Bank Asya'da iki şirketin ortaklık haklarını TMSF'ye devretti açıklamasına Kaynak Holding'den yalanlama geldi.

04.03.2015 18:47  Güncelleme: 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı internet sitelerinde yer alan 'Kaynak Holding'e el konuldu' başlığıyla yayınlanan haberler yalanlandı. Kaynak Holding, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Bank Asya'da ortaklık haklarının alınması kararına karşı yasal hakların kullanılacağını açıkladı.

"YASAL HAKLARI KULLANACAĞIZ"

Şirket Hukuk Koordinatörü Av. Hürol Karadaş yaptığı açıklamada,

"Bugün bazı basın yayın organlarında çıkan Kaynak Holding'e el konuldu iddiası tamamen yalan ve iftiradır. Konuyla ilgili gerçekler aşağıdaki gibidir;

"TMSF'NİN KARARI HUKUKA AYKIRI"

BDDK tarafından hukuki temelden yoksun bir karar ile şirketlerimizin Bank Asya hisselerinin temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verilmiştir. Gerekçe olarak ise, Kaynak Holding A.Ş'nin kurucularının Hollanda merkezli olarak kurdukları şirkete BDDK'nın izni olmaksızın pay devri yapıldığı gösterilmiştir. Daha önce de bilindiği üzere, BDDK 3 Şubat 2015 tarihinde Bank Asya A grubu ortaklarının banka kurucularında aranan şartlara ilişkin evrakları zamanında teslim etmediği gerekçesiyle A grubu ortaklardan bazılarının temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılacağına dair hukuka aykırı bir şekilde karar vermişti.

"BDDK'NIN BUGÜNKÜ AÇIKLAMASI BİR DEĞİŞİKLİK OLUŞTURMADI"

Bu süreçte Kaynak Holding A.Ş. şirketlerinden Sürat Basım Yayım AŞ ve Forum İnşaat AŞ'ye ait Bank Asya hisselerinin temettü hariç ortaklık hakları zaten TMSF tarafından kullanılmaktaydı. BDDK'nın bu yeni açıklaması, fiili uygulama açısından hiçbir değişiklik oluşturmamıştır. Sürat Basım Yayım A.Ş. ve Forum İnşaat A.Ş ilgili evraklarını BDDK'ya teslim etmelerine rağmen hukuksuz bir şekilde ortaklık hakları iade edilmemektedir.

"PAY SAHİPLERİ DEĞİŞMEDİ"

Daha önce de kamuoyuna duyurulduğu gibi Asya Katılım Bankası A.Ş.'de doğrudan pay sahipliği bulunan Forum İnş. Dek. Tur. San. ve Tic. A.Ş. ve Sürat Basın Yay. Rek. Eğitim Araç. Tic. A.Ş.'nin ortaklık yapısında doğrudan ya da dolaylı bir değişiklik oluşturmasa da 16 Ocak 2015 tarihinde Hollanda'da kurulan INL Partners B.V. Şirketine Kaynak Holding A.Ş.'nin pay devirleri yapılmak üzere süreç başlatılmıştır. Dolaylı pay sahipliği açısından da gerek kişilerde ve gerekse pay oranlarında INL Partners B.V. kurulmadan öncesi ve sonrasında değişiklik olmamıştır. Kaynak Holding A.Ş.'nin kurucu ortakları INL Partners B.V. de de aynı kişiler olup aynı ortaklık payıyla yer almışlardır. Bankacılık Kanunu 8. ve 18. maddesinde yer alan kurucu ortaklar ve imtiyazlı ortaklara dair pay edinim ve devirleri açısından yukarıda açıklanan işlemlerde görüldüğü üzere nihai pay sahiplerinde ve hisse oranlarında bir değişiklik olmamıştır.

"ORTAK HAKLARININ KULLANIMI TMSF'DE"

Kuruluş işlemleri henüz tamamlanmış olan INL Partners B.V. kuruluşu ve ortaklık yapısına dair belgeler 25 Şubat 2015 tarihinde BDDK'ya iletilmiş bulunmaktadır. Buna rağmen BDDK 27 Şubat 2015 tarihli kararında Kaynak Holding'in şirketlerinin Bank Asya'daki temettü hariç toplam yüzde 7,1 oranındaki A Grubu hisselerinin ortaklık haklarının kullanımını TMSF'ye devretmiştir.

"KARAR HUKUK DIŞI"

Asya Katılım Bankası A.Ş.'deki grubumuz firmalarının ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına dair alınan bu hukuka aykırı BDDK kararına karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı ayrıca hukuka ve Anadolu insanının dualarına olan güvenimizi bir kez daha belirtmek isteriz. Kaynak Holding A.Ş.'ye el konulduğuna dair basın yayın kuruluşlarında yer alan yalan haberleri yapanların ve arkalarında ki karanlık düşünceli insanların hayallerinin yıkılmaya devam edeceğine inancımız tamdır. Bu kişilere karşı da hukuki zeminde her türlü hakkımızı arayacağımızı ve yalanlarını yüzlerine vuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

"TMSF'NİN GEREKÇESİ EVRAK EKSİKLİĞİ"

Av. Karadaş açıklamasında, "Daha önce de bilindiği üzere, BDDK 3 Şubat 2015 tarihinde Bank Asya A grubu ortaklarının banka kurucularında aranan şartlara ilişkin evrakları zamanında teslim etmediği gerekçesiyle A grubu ortaklardan bazılarının temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılacağına dair hukuka aykırı bir şekilde karar vermişti" diye anımsattı ve şöyle dedi:

"Dolaylı pay sahipliği açısından da gerek kişilerde ve gerekse pay oranlarında INL Partners B.V. kurulmadan öncesi ve sonrasında değişiklik olmamıştır. Kaynak Holding A.Ş.'nin kurucu ortakları INL Partners B.V. de de aynı kişiler olup aynı ortaklık payıyla yer almışlardır. Bankacılık Kanunu 8. ve 18. maddesinde yer alan kurucu ortaklar ve imtiyazlı ortaklara dair pay edinim ve devirleri açısından yukarıda açıklanan işlemlerde görüldüğü üzere nihai pay sahiplerinde ve hisse oranlarında bir değişiklik olmamıştır."

Kuruluş işlemleri henüz tamamlanmış olan INL Partners B.V. kuruluşu ve ortaklık yapısına dair belgelerin 25 Şubat tarihinde BDDK'ya iletildiğini de vurgulayan Karadaş, "Buna rağmen BDDK 27 Şubat 2015 tarihli kararında Kaynak Holding'in şirketlerinin Bank Asya'daki temettü hariç toplam yüzde 7.1 oranındaki A Grubu hisselerinin ortaklık haklarının kullanımını TMSF'ye devretmiştir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi BDDK'nın 'Bank Asya Devredildi' Açıklamasına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • orhan eroğlu: Tayyip ne derse o. Tayyibe göre yasalar var memlekette. Bi yolunu bulup acem uşağı Zerraba devrettirse şaşırmayın. Battı batacak diye meydanlarda yalan yalnış beyanlarda bulunarak bankayı batırmaya uğraşan birinden başbakan yada cumhurbaşkanı olabilrmi. yalanlar içinde yüzen bi şahsiyet yazıklar olsun. 5 8 Yanıtla
  • Sevgi: Ancak lafta 1 0 Yanıtla

Advertisement