Kaynarca-Karasu Yolundaki Tünel İnşaatı - Son Dakika
Yerel

Kaynarca-Karasu Yolundaki Tünel İnşaatı

Kaynarca-Karasu yolundaki ikiz tünel ve kavşak çalışmaları sürüyor.

06.04.2015 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynarca- Karasu yolundaki ikiz tünel ve kavşak çalışmaları sürüyor.

Kavşak ve tünelle 36 kilometre uzunluğundaki Kaynarca-Karasu yolunun 16 kilometrelik bölümünün yapımını üstlenen Yertaş firmasının şantiye şefi Fatih Zaimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temmuz 2013'te başlayan çalışmanın üç bölgede sürdürüldüğünü söyledi.

Kaynarca'dan itibaren 15. kilometrede inşa edilen biri 360, diğeri 470 metre olan ikiz tüneldeki çalışmaların bozuk zemin dolayısıyla ağır ilerlediğine dikkati çeken Zaimoğlu, "24 saatte 80 santimetre yol alabiliyoruz. Zemin zayıf olduğu için 'çelik XA' denilen sistemle güçlendirme yapıyoruz" diye konuştu.

Zaimoğlu, henüz kamulaştırma planları tamamlanmadığı için kavşak başta olmak üzere yapımını üstlendikleri 16 kilometre uzunluğundaki yolun tamamlanma tarihinin belli olmadığını anlattı.

Zaimoğlu, kamulaştırma çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:

"Bakanlık, kamulaştırma kararı veriyor. Kıymet takdir komisyonu fiyat belirliyor. Vatandaş, fiyatı kabul etmeyebilir. Eskiden bu gibi durumlarda avukat tutarak bedel artırım davası açılıyordu. Şimdi davayı kamu açıyor ve mahkemenin fiyat belirlemesini istiyor. Dava sonucunda fiyat yükseltilmesi olduğu gibi düşürülmesi de söz konusu olabiliyor. Aslında Karayollarının ilke kararı var.

Değer, üst sınırlarda tutuluyor ve yerinden-yurdundan olan vatandaşın zarar görmesi istenmiyor."

Zaimoğlu, kamulaştırma planlarının Hürriyet Mahallesi, Manavpınarı kavşağı, Üçoluk, Resüller, Yenimahalle ve jandarmanın bulunduğu Dörtyol ışıklara kadar olan bölümü kapsadığını kaydederek, "Turizm Bakanlığı, Karasu- Kocaali yolunun kuzeyinde kalan bölgenin imar planlarını henüz onaylamadı. Bu nedenle yol ve kavşakta gecikme olabilir" ifadesini kullandı.

Yertaş'ın üstlendiği tünel, kavşak ve 16 kilometre yolun 77 milyon 224 bin 533 liraya mal olmasının beklendiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaynarca-Karasu Yolundaki Tünel İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement