Kayseri 2. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni - Son Dakika
Yerel

Kayseri 2. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni

Kayseri Valiliğinin ev sahipliğinde 2. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni düzenlendi.

28.09.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valiliğinin ev sahipliğinde 2. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen şölen, 3 aşığın Vali Orhan Düzgün için yaptığı atışmayla başladı.

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, burada yaptığı konuşmada, şölene gösterilen yoğun ilginin memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.

Halk aşıkları için unutulmaz bir geceye şahit olduklarını ifade eden ve gecenin mimarı olarak gördüğünü belirttiği Vali Orhan Düzgün'e "Yiğit Vali" diye hitap eden Aydın, şölene Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Yunanistan ile 30 ilden katılım olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından şölen, halk aşıklarının atışmalarıyla devam etti.

Vali Orhan Düzgün, şölenin sonunda sahneye çıkarak halk aşıklarına çiçek verdi. Turgut Aydın da Vali Düzgün'e plaket takdim etti.

Halk aşıklarını Kayseri'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Düzgün, yurt dışından ve yurt içinden gelen halk aşıkları ve şairlere, geceye katkılarından dolayı teşekkür ederek, şölenin aynı zamanda halk aşığı geleneğinin yaşatılması adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

Şölene gösterilen ilgiye dikkati çeken ve bu durumun kendisini de oldukça mutlu ettiğini ifade eden Düzgün, "Şölenin başından sonuna kadar coşku hiç eksilmedi. İzleyenler arasında her yaştan insanın bulunması, türkülerimiz ve halk aşıklarımız adına çok önemli. Gecemize katılan ve kültürümüze sahip çıkan vatandaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şölene, Vali Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, vali yardımcıları Ali Candan ve Erkaya Yırık, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve türkü sevdalıları katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri 2. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement