Kayseri 300 Kişilik ?uçak Restoran? Gün Sayıyor - Son Dakika
Güncel

Kayseri 300 Kişilik ?uçak Restoran? Gün Sayıyor

Kayseri'de bir girişimcinin satın aldığı 300 kişilik uçak, yerleştirildiği tepede restoran olarak hizmet vereceği günü bekliyor.

27.03.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de bir girişimcinin satın aldığı 300 kişilik uçak, yerleştirildiği tepede restoran olarak hizmet vereceği günü bekliyor.

Uzun yıllar Türk Hava Yolları (THY) filosunda bulunan, daha sonra Fly Air'e satılan ve 2005 yılına kadar kullanılan uçak, ömrünü tamamladıktan sonra genç girişimçiler tarafından satın alındı. Girişimci Yavuz Kılıç'ın ortağı Kahraman Yıldız ile birlikte Fly Air'den aldığı 1985 yılı yapımı Airbus 300 tipi uçak, Talas ilçesindeki Erciyes ve Ali Dağı manzaralı tepeye yerleştirildi. Çevre düzenlemesi, gövde yenilemesi ve iç dizayn çalışmaları devam eden uçağın Mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. Restorana dönüştürülecek uçağın 300 kişiye hizmet vereceğini bildiren Yavuz Kılıç, "Buradaki projemizi sadece bir uçak restoran olarak düşünmemek lazım. Projeyi, uçak restoran ile birlikte çevre düzenlemesi olan bir konsept olarak hazırladık. Buraya gelenler, uçağın bulunduğu tepeden 11 metre aşağıdaki otoparka araçlarını bıraktıktan sonra ağaçların bulunduğu camekanlı bir yapıdan çıkacaklar ve bir tünelden geçerek uçağa ulaşacaklar. Uçağın kanatlarını da teras olarak düşündük. Misafirlerimiz, uçağın kanatlarında Erciyes, Ali Dağı ve kenti izleyerek yemeklerini yiyebilecekler. Çok farklı ve Türkiye'de bir benzeri olmayan bu Uçak Restoran projesini Kayseri'ye kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Şehir merkezinden yüksekte bir tepede büyük gövdeli bir uçağı sabit tutabilmenin zorlukları olduğunu, bunun için teknik bilgi ve deneyim gerektiğini kaydeden Kılıç, uzman bir ekiple Avrupa'daki uçak restoranları da inceleyip örnek bir çalışma yaptıklarını da kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri 300 Kişilik ?uçak Restoran? Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement