Alperen Ocakları Ölen Türkmenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika
Yerel

Alperen Ocakları Ölen Türkmenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı

Alperen Ocakları Ölen Türkmenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı

Kayseri Alperen Ocakları Türkmen Dağında hayatını kaybeden Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

22.11.2015 17:24  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Alperen Ocakları Türkmen Dağı'nda hayatını kaybeden Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılarken Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Mahmut Cömert, "Buradaki kardeşlerimiz Müslüman buradaki kardeşlerimiz Türk bizim onlara yardım etmemiz gerekiyor" dedi.

Suriye'de Esad ve Rus güçlerinin saldırıları sonucu hayatını kaybeden Türkmenler için Hunat Cami'nde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından açıklamada bulunan Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Mahmut Cömert Müslümanlara ve Türklere süreli zulmedildiğini belirterek, "Son olarak Bayırbucak Türkmen Dağı'nda Esad ve Rus güçleri tarafından bombalanan ve şahadete erişen Türkmen kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazı için buluştuk. Bu olay sadece bir örnek. Dünyanın dört bir tarafında Müslüman ve Türkler hatta son zamanlarda Müslüman Türkler devamlı zulüm görmekte" ifadesini kullandı. Dünyanın yaşanan bu olaylara karşı duyarsız davranmasına tepki gösteren Cömert, "Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri başta olmak üzere dünyadaki bütün devletler bütün insanlar bu olaya karşı duyarsız kalmakta. Bugün 150 ye yakın şehit haberi alıyoruz. Bayırbucak'ta Türkmen Dağı'nda çok ağır bir bombardıman var. Kardeşlerimiz kendilerini yalnız hissediyorlar. Gerekli mühimmatlarının olmadığını dayanacak güçlerinin kalmadığını tek umutlarının Türkiye'den gelecek destek olduğunu söylüyorlar. Devletimizin bu konuda gerekli yardımı yapamadığını görüyoruz. Bu bize ciddi anlamda acı vermekte" ifadelerini kullandı.

Cömert Türkmenlere gereken desteği vermek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, "Bugün Türkiye'nin çeşitli yerlerinde Alperen Ocakları'ndan kardeşlerimiz Hatay'a Bayırbucak sınırına gidiyorlar. Orada şehit olan Alperen Ocaklarına bağlı kardeşlerimiz var. Bugün Alperenlerin gösterdiği bu duyarlılığı Türk milletinin göstermesi gerekiyor. Durum çok acı görünen o ki bir Kürt koridoru açılacak. Burada bir Türk temizliği yapılıyor. Buradaki kardeşlerimiz Müslüman buradaki kardeşlerimiz Türk, bizim onlara yardım etmemiz gerekiyor" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alperen Ocakları Ölen Türkmenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement