Kayseri Bağımlılıkla Mücadele Için Danışma Merkezleri Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Kayseri Bağımlılıkla Mücadele Için Danışma Merkezleri Kurulacak

Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile kentte 11 Bağımlılık Danışma Merkezi kurulacak.

28.02.2017 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile kentte 11 Bağımlılık Danışma Merkezi kurulacak. Vali Süleyman Kamçı, "Bağımlılık Danışma Merkezleri Projesini hayata geçirerek, madde bağımlısı gençlerimize ve ailelerine rehberlik hizmetleri vererek destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.Valilik Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından, bağımlı gençlerle onların ailelerine yardımcı olmak amacıyla, "Bağlımlılık Danışma Merkezleri Kurulması Projesi" hazırlandı.Projeye, 13 kamu kurum ve kuruluşu da paydaş oldu. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın da (ORAN) maddi olarak desteklediği projenin tanıtımı için Valilik'te bir toplantı düzenlendi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, tanıtımda yaptığı konuşmamada, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için elden gelen herşeyin yapılmasının büyük önem taşıdığını bildirdi. Kamçı, "Anne ve babasıyla sağlık bağ kurabilmiş, yeterli sevgi ve ilgiyi alabilmiş bir ailede yetişen ve arkadaş çevresi iyi olan gençlerin herhangi bir maddenin esiri olmaya ihtiyaç duymadığı da aşikardır. Madde bağımlılığı olan çocuklara baktığımızda mutlaka ailevi problemlerin ve arkadaş çevresinin birinci derecede etkili olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin küçük yaşta sanatsal faaliyetlere ve spora yönlendirilmesi, kendileri ve toplumumuzun geleceği için faydalı hobiler edinmeleri gerekir. Bu noktada da belediyelerimize sporla ilgilenen kuruluşlarımıza ve okullarımıza büyük görevler düşmektedir. Onlar da çocuklarımıza bu olanakları sağlamak durumundalar. Kurum ve kuruluşlar bu olanakları sağladıkları zaman, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak mümkün olabilecektir" diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı, Bağımlılık Danışma Merkezleri Projesini hayata geçirerek madde bağımlısı gençlere ve ailelerine rehberlik hizmetleri vererek destek olmayı amaçladıklarını da ifade ederek, "Projenin bedeli, 267 bin lira olup, projede kurulacak Danışma Merkezlerinde 60 uzman görevlendirilecek. Projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"PROJE, TÜRKİYE'DE BİR İLK"

Proje Koordinatörü Mahmut Işıkgöz de bir sunum yaparak projeyi tanıttı. Işıkgöz, "Projemiz, bu anlamda Türkiye'de bir ilk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın da projemize benzer bir çalışmayı hayata geçirdiğini biliyoruz ama böylesine kapsamlı bir danışma ve rehberlik merkezi olarak bizim projemizin henüz bir benzeri yok. Kayseri'de uyuşturucu kullanımı, batı illerine ya da Avrupa ülkelerine göre azdır. Ancak ilimiz, yol kavşağında olduğu için uyuşturucu naklinde kilit bir noktadadır. Biz de bu konu üzerinde çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Bünyan, Hacılar, Develi, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Talas ve Tomarza ilçelerimizde 11 Bağımlılık Danışma Merkezi oluşturacağız ve buralarda bağımlı gençlerimize ve ailelerine rehberlik hizmetleri vereceğiz. Projemizin süresi 18 ay ancak paydaşlarımızın ortak kararıyla bu süre uzatılabilecek" şeklinde konuştu.

Kayseri Bağımlılıkla Mücadele Için Danışma Merkezleri Kurulacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Bağımlılıkla Mücadele Için Danışma Merkezleri Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement