Kayseri Bakan Yıldız Akkuyu'da Bir Sorun Yok-3 - Son Dakika
Güncel

Kayseri Bakan Yıldız Akkuyu'da Bir Sorun Yok-3

Kayseri Bakan Yıldız Akkuyu\'da Bir Sorun Yok-3

Bakan Yıldız: Akkuyu'da bir sorun yok ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa'daki olaylara değinirken, "Terörün dini, diyaneti olmaz" dedi.

10.01.2015 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yıldız: Akkuyu'da bir sorun yok

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa'daki olaylara değinirken, "Terörün dini, diyaneti olmaz" dedi. Rusya'nın içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle Akkuyu nükleer santralinin yapımında bir gecikme ve sorun olmayacağını belirten bakan Yıldız, "Mart ayında nükleer santral kurulması yolunda önemli bir işlev görecek Akkuyu limanının temelini atacağız" diye konuştu.

Bakan Taner Yıldız, ziyaret ve açışlara katılmak ve partisinin yeni seçilen Kadın kolları, merkez Melikgazi ile Kocasinan İlçe başkanlarını ziyaret etmek için Kayseri'ye gelirken, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Yıldız, Türkiye'de kış nedeniyle günde 213 milyon metreküp doğal gaz kullanıldığını ve bu kullanılan miktarların sağlıklı akışını sağlamak için enerji sektöründe tüm izinlerin kaldırıldığını belirtti.

AK PARTİ SÜREKLİ TARTIŞILIR HALE GETİRİLDİ

Taner Yıldız, bazı çevrelerin Ak Parti'yie tartışılır hale getirmeyi amaçladığını belirterek, şöyle konuştu: "AK Parti iktidarı bir kısım çevreler tarafından sürekli tartışma konusu haline getirilmek istenmektedir. Seçimlerden önce demokratik yerel ve genel, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarına hep beraber saygı göstereceğimizi söylemiştik. Demokrasinin bütün unsurları iktidarı ve muhalefeti ile beraber herkes bu seçim sonuçlarını içine sindirecek."

Türkiye'de doğalgaz arama faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiğini belirten Bakan Yıldız, şu bilgileri verdi: "Kamu olarak yaptığımız sondajlar var. Trakya'da doğalgaz olarak rezervi tespit edildi. Özel sektör tarafından artık tamamlanmış ve doğalgazın çıkartılma haline geldi. Çıkartılan gaz bizim için önemli ve değerlidir. Türkiye'nin özellikle kış şartlarında nerede ise 2 günlük gaz ihtiyacını karşılamak için yapılan bir işlemdir bu. 213 milyon metreküp gazı yalnız 1 günde kullandık. Türkiye'nin yaptığı kontrat miktarı şu ana kadar günlük 193 milyon metreküp. Olumsuz kış şartlarını enerji sektöründe iyi bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz. 21 dağıtım şirketinin çok özel durumlar istisnai durumlar hariç izinleri kaldırılmıştır. Vatandaşımıza daha seri daha çabuk hizmet edebilmek ve bu hizmetleri götürebilmek arızaları daha hızlı yapabilmek açısından bizim geçen yıl 48 milyar metreküp doğalgaz kullandık. İçinde bulunduğumuz 2015 yılında da 51 Milyar Metre küp doğalgaz kullanmayı şu anki hesaplarımız gösteriyor. Şu an itibarı ile her hangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır."

Rusya'nın ekonomik durumuyla ilgili Akkuyu nükleer santrilinin yapımında sıkıntılarla karşılaşılabileceği iddialarına değinen Bakan Yıldız, 22 milyar dolarlık bir rakamdan söz ettiklerini ifade ederek şöyle dedi: "Geçenlerde Petkim'in 2.3 Milyar dolarlık kredisi 10 ayrı ülke ve 23 bankadan tamamlanmıştı. Düşen petrol fiyatları ile beraber en önemli petrol üreticilerinden biri olarak Rusya'nın gelirleri azaldı. Ama, 50 milyar rubleli k bir rakamı Rusya Federasyonu genel bütçesinden Akkuyu santrali için ayırdı. Bu yıl inşallah 2.5 milyar TL yeni bir sermaye bekleniyor. Fevkalade olumsuz bir durum olmazsa artık harcanacak bir para anlamına gelmektedir. Bu paranın önü açılmıştır. Kısa vadede her hangi bir problem görmüyoruz. Rusya Federasyonu sayın Putin'in açıkladığı gibi 2 yıl sürebilecek ekonomi ile alakalı makro büyüklüklerle alakalı bir kısım değerlerden bir kısım sıkıntılardan bahsetmişlerdi. Projemizin şu an direkt etkilenecek bir kısmını görmüyoruz. Nasipse Mart ayında da limanın temelini atmış olacağız. Nükleer güç santralinin deniz ile alakalı ulaşımın sağlayacak olan limanın temelini atmış olacağız. İhalesi de çok yakın bir zaman da inşallah yapılmış olacak."

TERÖRÜN DİNİ DİYANETİ OLMAZ

Fransa'da meydana gelen terör olayları ve sonrasındaki gelişmelere dikkati çeken Taner Yıldız, PKK ile karşılaşılan olaylarda çok sayıda şepik verildiğini, bunu Avrupa'ya anlatamadıklarını ifade ederken şöyle dedi: "Terör hangi gerekçe ile nerede yapılırsa yapılsın hiçbir şekilde makul görülemez. İnsani, İslami, hangi dinden olursa olsun terörün zararlı olduğunu bu tür olaylar ile anlamamız lazım. Filistin'de binlerce insan orada şehit edildi; katledildi. Afrika'da 2 bin kişi soykırıma uğradı. Fransa da meydana gelen olaya hiç şüphesiz duyarsız kalamayız. Bütün insanlığı ilgilendiren ve bunun İslamiyet'e mal edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Her grubun içerisinde her din mensubunun içerisinde onu temsil etmekten uzak insanlar vardır. Fransa Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamayı son derce olumlu buluyoruz. İnsani olarak her zaman kuzey kutbundaki fok balığına ve bir balinaya gösterilen hassasiyetinin insanlığa gösterilmesi gerektiğini söylüyorum."

ELEKTRİK İŞÇİSİNİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Şirketi Genel Müdürlüğü yaptığı sırada birlikte çalıştığı, Pınarbaşı İlçesi'nde bir arızayı gidermek için çıktığı direkte akıma kapılan ve düşüp ölen 47 yaşındaki işçi Şamil Yaldız'ın Hunat Camii'ndeki cenaze namazına katıldı. Bakan Yıldız bir süre tabutu cenaze aracına kadar taşıdı. Yıldız'ın cenazesi Melikgazi İlçesi İldem Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Ak Parti Kayseri milletvekili Yaşar Karayel, Emniyet müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları Ak Parti il başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle, medya çalışanlarını kutladı. Bakan Yıldız, medyanın sürekli tartışıldığını, gazetecilerin çok önemli bir görev yaptığını, günümüzde savaş ve çatışmaların bile canlı izlenebildiğini söyledi.

OKUL PROTOKOLU İMZA TÖRENİNE KATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayserili hayırsever işadamı Osman Ulubaş tarafından yaptırılacak, Fen Lisesi protokolü imza törenine katıldı. Bakan Yıldız, hayırsever işadamının yaptıracağı Fen Lisesi protokolünü imzalaken, şöyle konuştu: "Ülkemizde okuma oranı çok düşük. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'e de çok iş düşüyor. Okuma alışkanlığının azlığına, en son kitap fuarında değinmiştik. BU oranları artırmamız lazım. Osman Ulubaş'a da, bu davranışından dolayı çok teşekkür ediyoruz."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ-Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Bakan Yıldız Akkuyu'da Bir Sorun Yok-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement