Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yeni Haftaya Hızlı Başladı" - Son Dakika
Yerel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yeni Haftaya Hızlı Başladı"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bayram sonrası yeni haftaya yeni dönemi planlayarak başladığı bildirildi.

21.07.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bayram sonrası yeni haftaya yeni dönemi planlayarak başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, başkanlık makamında genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarıyla toplantı yapan Çelik, öncelikli olarak bu yıl içinde yapılacak işleri masaya yatırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çelik, haftalık olağan toplantıda yatırım ve projeleri sürekli gözden geçirdiklerini vurgulayarak, "Halkımızın bizden öncelikli beklentilerini öğrenmek için anket çalışması yaptırıyoruz. Birkaç gün içinde anket neticeleri çıkacak. Böylece hemşehrilerimizin öncelikli taleplerini öğreneceğiz. Yaptığımız bu anket bize yol gösterecek. İlk gelen veriler ulaşım ve kentsel dönüşümün ön planda olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceğiz" dedi.

Çelik, kentsel dönüşümün en önemli ayağının Sahabiye ve Şehir Parkı projeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ulaşımda, köprülü kavşak çalışmaları, yeni açılacak geniş yollar, ana arterler, ulaşım master planı gibi projeler var. Kentsel dönüşümde de hem Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yaptığımız projeler hem de ilçe belediyeleri ile yürüteceğimiz dönüşüm projeleri bizi bekliyor. Bunların başında Sahabiye Projesi bulunuyor. Sahabiye Projesi'yle ilgili mimarlık ve tasarım ofislerinden gelen projelerin sunum işlemleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde bu projeleri masaya yatırıp inceleyeceğiz ve yeni revizyonlar isteyeceğiz. Daha sonra da halka sunarak uygun görülen projelerle yolumuza devam edeceğiz."

Havaalanı bölgesindeki cephanelik arazisinin de daha doğuya taşınacağını ifade eden Çelik, bu çalışmayla oluşturulacak rezerv alanın Yeşilmahalle, Sancaktepe ve Boztepe mahallelerinin ıslah edilmesine imkan sağlayacağını anlattı.

Çelik, bu çalışmaları yaparken hükümetten de destek alacaklarını vurgulayarak, "Hem Sayın Bakanımız Taner Yıldız hem Sayın Milletvekilimiz Mehmet Özhaseki hem de diğer milletvekillerimiz ekli yanımızdalar ve projelerimizin takipçisi oluyorlar. Önümüzdeki günlerde Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve milli emlak ile ilgili işlerimiz için Ankara'da olacağız. Savunma Bakanlığı ile en büyük projelerden biri olan Hava İkmal Şehir Parkı'nı görüşeceğiz. Şehir Parkı için ön protokoller tamamlandı. Ankara'da Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile üçlü protokol imzalayarak projeyi hayata geçirme çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

Yeni kent ormanları kurulacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye'nin en büyük şehir parklarından biri olacak olan Hava İkmal Şehir Parkı'nın yanı sıra yeni kent ormanları oluşturma projelerinin de bulunduğunu söyledi.

Çelik, yeşil alan çalışmalarının Keykubat ve Taşhan'daki kent ormanlarıyla devam edeceğini bildirdi.

İlçelere de özel önem verdiklerini, hem belediye başkanlıklarını hem kaymakamlıkları ziyaret ederek hizmet ve yatırımlara ilişkin beklentilerini dinleyeceklerini dile getiren Çelik, "Ayrıca mevcut yatırımları yerinde inceleyeceğiz. Bu arada daha önce muhtarlardan topladığımız talepleri de yerine getireceğiz" dedi.

"Beş büyük sosyal projemiz var"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri projeler arasında beş önemli sosyal projenin de olduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde çok önemli işlerin kendilerini beklediğini ifade eden Çelik, "Gençlik ve sporla ilgili projelerimiz var. Ayrıca bize bağlı şirketlerin yeni yol haritasını planlayacağız. Tüm bu işleri yaparken kale içi, Kayseri Lisesi, köprülü kavşaklar, ilçelerdeki yatırımlar gibi devam eden projeleri de takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çok iş var. Gece gündüz demeden kolları sıvayıp çalışacağız ve tüm ekibimizle birlikte bu projeleri halkımızın hizmetine sunmak için gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yeni Haftaya Hızlı Başladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement