Kayseri'de Hain Saldırıda, Gözaltı Sayısı 29'a Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Hain Saldırıda, Gözaltı Sayısı 29'a Yükseldi

Kayseri\'de Hain Saldırıda, Gözaltı Sayısı 29\'a Yükseldi

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi.

05.01.2017 12:17  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'de geçen 17 Aralık'ta, çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse yönelik, bombalı araçla yapılan ve 14 askerin şehit olduğu terör saldırısında, gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. Saldırının ardından halen 3 askerin tedavisi sürüyor.

Kayseri'de geçen 17 Aralık'da bomba yüklü araçla, çarşı iznine çıkan Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu halk otobüsüne terör saldırısında 14 asker şehit olmuş, 56 asker de yaralanmıştı. Saldırının ardından bombacının kıyafetinin cebinden çıkan Komando Tugayı'nın krokisi ile bölgedeki hassas noktaları gösteren çizimlerdeki parmak izlerinden Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da yapılan operasyonlarla, gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. Adana'da yakalanan 4 kişinin de bu sabah Kayseri'ye getirildiği, yapılan çalışma sonucu terör örgütüne sahte kimlik, plaka, ruhsat ve sürücü belgesi düzenleyen bir sahtekarlık şebekesinin de İstanbul'da çökertildiği belirlendi.

Araç üzerinde yapılan çalışmada ise kontak anahtarının orijinal olduğu, Şanlıurfa'dan çalınan hafif ticari aracın kapısının açık olduğu, Makine Mühendisleri Odasından alınan raporla kesinleşti.

PKK'LI TERÖRİST ARACI KOZAN'DA TESLİM ALMIŞ

Örgüt içinde 'Çektar' kod adıyla bilinen terör örgütü PKK'nın yan kuruluşu TAK mensubu teröristin üzerinden 'Mehmet Oluk' adına düzenlenmiş sahte kimlik ve sürücü belgesinin yanı sıra, olay sırasında patlatılan çalıntı hafif ticari aracın trafik sigortasının da aynı isim üzerine düzenlediği anlaşıldı. Sahte kimliğin, UYAP sorgulamasında sabıkası olmayan kişi adına düzenlendiği, o nedenle arka koltuğun altına gizlenen fabrikasyon bomba taşıyan aracın, olası bir polis çevirmesi veya denetim noktasında durdurulması halinde bile, takılan ikiz plakayla kontrol noktasından rahatlıkla geçebilecek belgelere sahip olduğu ortaya çıktı.

Van nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Kasım Yıldırımçakar'ın bombalı aracı Adana'nın Kozan İlçesinde teslim aldığı, daha sonra örgüte yardım ve yataklık yapan kişiler tarafından kendisine verilen kroki ile Kahramanmaraş- Kayseri karayolunu kullanarak, gece yarısı Sarız İlçesi üzerinden Kayseri- Malatya karayolunu izleyip, Komando caddesine ulaştığı ve Talas Caddesinde, olay sabahı Mehmetçikleri taşıyan otobüse soldan yanaşıp, patlamayı gerçekleştirdiği bildirildi.

TERÖRİSTİN CESEDİ HALEN MORGDA

PKK'nın TAK koluna mensup terörist Kasım Yıldırımçakar'ın cesedinin, halen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi morgunda bulunduğu ve Ankara'ya gönderilen DNA örneğinin, aile yakınlarıyla örtüşüp örtüşmediği konusundaki kriminal karşılaştırmanın sürdüğü beliurtildi.

3 ASKERİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Bu arada, bombalı aracın patlaması sonucu Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi hastanesinde yatan 2'si yoğun bakımdaki 5 hastadan 2'si bu sabah taburcu edildi. Hastanenin yoğun bakım servisinde 2, ortopedi servisinde ise 1 Mehmetçiğin bulunduğu belirlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Hain Saldırıda, Gözaltı Sayısı 29'a Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement