Kayseri'de 30 Bin Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Polikliniklere Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de 30 Bin Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Polikliniklere Başvurdu

Kayseri'de şimdiye kadar 30 bin kişinin sigarayı bırakmak için kliniklere başvurduğu belirtildi.

09.02.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de şimdiye kadar 30 bin kişinin sigarayı bırakmak için kliniklere başvurduğu belirtildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sigarayı bırakanlara birlikte yemek yeme sözü verdi.

Sigara kullananları görünce duyarsız kalmayan Başkan Çolakbayrakdar sigara içerken karşılaştığı kişilere sigaranın toplum veya içene bir faydasının olmadığını belirtirken "Kendinizi zehirlememelisiniz" dedi. Başkan Çolakbayrakdar, söz verdikleri sürede sigarayı bırakmaları halinde onlarla birlikte yemek yeme sözü verdiğini anlattı. Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, şöyle konuştu:

"Güzel ülkemizde 16 milyonu aşkın kişi maalesef sigara kullanıyor ve tüm ölümlerin 4'de 1'i tütüne bağlı hastalıklardan kaynaklanıyor. Evet; Dünya Sigarayı Bırakma Günü 9 Şubat. Ancak, sadece 9 Şubat'ta değil, her günde sigarayla mücadele devam etmeli. Her gün sigarayı bırakmak için en uygun gündür. Sayın Cumhurbaşkanımız, sigarayla mücadelenin çok iyi bir savunucusu. Bu mücadeleyi her şekilde destekliyorum. Kayseri'de şimdiye kadar sigara bırakma polikliniklerine yaklaşık 30 bin kişinin başvurduğunu biliyoruz. Dileğimiz, sigara ve benzeri zararlı alışkanlıklara ilişkin toplumsal farkındalığın bilinçli bir şekilde arttırılması ve mümkün olduğunca çok insanımızın bu zehirden kurtulması yönündedir." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de 30 Bin Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Polikliniklere Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement