Kayseri'de Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Kayseri\'de Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Kayseri’de, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Ahilik Haftası kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk konularak başladı.

22.09.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Ahilik Haftası kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk konularak başladı.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, "Ahilik teşkilatı Kayseri için son derece önemli. Ahi Evran'ın Erzurum'dan gelerek Kayseri'ye yerleşmesi, burada Ahilik teşkilatını kurması bakımından Kayseri önemli bir yere sahip. Tabi Ahilik teşkilatıyla beraber sadece bir esnaf teşkilatı kurulmuş olmuyor, aynı zamanda toplumsal düzenin, komşuluğun, kardeşliğin, hatta aile içi düzenin sağlanmasında çok önemli ilke ve prensipler getiriyor. Onun için bu hafta boyunca yapılacak olan kutlamalarda da esnaflarımızın durumlarının iyileşmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi için Ahilik Haftasının bir vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement