Kayseri'de Bayramın Vazgeçilmezi; Tepsi Mantı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Bayramın Vazgeçilmezi; Tepsi Mantı

Kayseri\'de Bayramın Vazgeçilmezi; Tepsi Mantı

Girişimci ev kadınlarının unlu mamulleri ile ilgili kurduğu işletmeler, özellikle bayramlarda çalışan kadınların imdadına yetişiyor.

26.07.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimci ev kadınlarının unlu mamulleri ile ilgili kurduğu işletmeler, özellikle bayramlarda çalışan kadınların imdadına yetişiyor. Zehra Doğan da ekibiyle birlikte baklavadan kuru pastaya kadar değişik tatlarla çalışan kadınlara hizmet verirken, "Ekonomiye katkı sağlıyoruz hem de geleneksel tatları bayram sofralarına ulaştırarak, kültürümüzü yaşatıyoruz" dedi.

Kayseri'de girişimci ev kadınlarının kurduğu unlu mamulleri üzerine hizmet veren işletmelerin sayısı hızla artıyor. Özellikle bayramlarda ev baklavalarının yanı sıra diğer çeşitlerle de çalışan kadınların imdadına yetiştiklerini ifade eden 23 yaşındaki Zehra Doğan, 3 kişilik ekibiyle yoğun mesai yaptıklarını söyledi. Ramazan bayramı nedeniyle siparişlerin de arttığını dile getiren Doğan, en çok tercih edilen ürünün ise ev baklavası olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Özellikle çalışan kadınlar evlerinde baklava gibi uzun uğraş isteyen tatlıları vakit bulamadıkları için yapamıyor. Hal böyle olunca bize başvuruyorlar. Biz de bu anlamda hem ekonomiye hem kültürümüze hizmet ediyoruz. Çünkü geleneksel tatları sofralara ulaştırıyoruz. Bu kapsamda özellikle bayramlarda da işlerimiz artıyor."

Prenses, yıldız gibi ev baklavası çeşitlerinin kilosunun 30 TL olduğunu dile getiren Doğan, şöyle konuştu:

"Kilosu 17 liradan kuru pasta çeşitlerimizin yanı sıra su böreğini de vatandaşların beğenisine sunuyoruz. Su böreğimizin tepsi fiyatı 24 TL. Bunun yanı sıra içli çörek çeşitlerimiz var. Talebe göre istenen tatları hazırlıyoruz.."

Tepsi mantının da bayramların vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Doğan, 3 ebattaki tepsi mantı fiyatlarının da 10 -20 TL arasında olduğunu kaydetti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Bayramın Vazgeçilmezi; Tepsi Mantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement