Kayseri'de Kurban Hizmetleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Kurban Hizmetleri Başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik' gereğince kurban kesimleri yeni bir usul ve şekle bağlandı.

17.10.2012 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik' gereğince kurban kesimleri yeni bir usul ve şekle bağlandı. Buna göre cadde, sokak, yaya kaldırımı, park ve meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yasaklandı. Kurban derilerinin Türk Hava Kurumu dışında başka kişi, kurum ve derneklerce toplanması yasaklandı.

Söz konusu yönetmeliğe göre kurban kesimi ile ilgili düzenlemelere uymayanlara para cezası uygulanacağı da ilan edildi. Yönetmelik kapsamında il merkezinde bir takım düzenlemelere gidildi. Buna göre bayramın 1 günü kurban etlerinde (renk, koku, şekil bozukluğu vs.) gibi anormallik tespit eden vatandaşlarımız Erciyes Üniversitesi kampusu içerisinde bulunan Veteriner Fakültesi'nde etlerini ücretsiz tahlil ettirebilecekler. Ayrıca bayram süresince Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nde nöbetçi Veteriner Hekim bulunduğundan, 240 97 71 no'lu telefonundan,

Büyükşehir Belediyesi Terminal Zabıta Karakolunun 330 13 00 no'lu telefonundan veteriner yardımı istenebilecek. Bunun yanı sıra Kasaplar Odası'nın 2310751 no'lu telefonundan da istifade edilebilecek.

İl genelinde belirlenen kurban kesim yerleri ise şu şekilde:

Melikgazi ilçesi kurban kesim yerleri:

Hürriyet Mahallesi, Keykubat Mahallesi, Belsin, Eskişehir Gecekondu önleme bölgesi Osmanlı, Danışmentgazi kapalı Pazaryerlerinde ve Kılıçaslan Mahallesi Kızılırmak Caddesi tenis kordu yanında, Gökkent Mahallesi Pazar Yeri, TOKİ Pazar Yeri, Altınoluk Pazar Yeri, Yeniköy Mahallesi Pazar Yeri, İldem Kapalı Pazar Yeri, Hisarcık Mezbahanesi, Mimsin Pazar Yeri, Kaykop Fatih Mahallesi kapalı Pazar yeri, Yıldırım Beyazıt Kapalı Pazar yeri, Esenyurt Kapalı Pazar yerlerinde.

Kocasinan ilçesi kurban kesim yerleri:

Mimarsinan Mahallesindeki Kapalı semt Pazaryeri, Fatih Mahallesindeki Kapalı semt Pazaryeri, Ziyagökalp Mahallesindeki Kapalı semt Pazaryeri, Erciyesevler Mahallesi Kapalı Semt Pazar Yeri, Yeni Mahalle Kapalı semt Pazaryeri, Gaziosman Mahallesi Pazaryeri, Argıncık Mahallesi Pazar Yeri, Beyazşehir Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Yeşil Mahalle Açık Pazar Yeri, Erkilet M.Akif Ersoy Mahallesi Kapalı Pazar yerinde, Erkilet Camikebir Mahallesi açık Pazar yeri, Turgutreis Mahallesi Açık Pazar Yeri;

Daha mükemmel şartlarda kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız için de Karpuzatan semtindeki kombinalarda kurban kesimi gerçekleştirilecektir.

İl merkezinde kurban kesim fiyatları ise şöyle:

Büyükbaş: 120.00 TL. (Kesmek, yüzmek ve sekiz parçaya ayırmak)

Küçükbaş:

30.00 TL. (Kesmek, yüzmek ve dört parçaya ayırmak)

Büyükbaş hayvan sadece baş kesimi: 40.00 TL.

Küçükbaş hayvan sadece baş kesimi: 20.00

TL.

(SK)

17.10.2012 10: 14: 53

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Kurban Hizmetleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement