Kayseri'de Mısır'daki İdamlara Kefenli Protesto - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Mısır'daki İdamlara Kefenli Protesto

Kayseri\'de Mısır\'daki İdamlara Kefenli Protesto

Kayseri'de, Mısır'daki 183 idam kararını protesto etmek için, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) üyeleri ve imam hatip öğrencileri kefen giydi.

10.02.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Mısır'daki 183 idam kararını protesto etmek için, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) üyeleri ve imam hatip öğrencileri kefen giydi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bürüngüz Camii önünde, Mısır'da son alınan idam kararları protesto edilerek basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına, Mursi Dönemi Mısır Milletvekili Adil Raşed ve Meşrutiyete Destek Koalisyon üyesi İslam Elghamri de katıldı. Açıklama sırasında, Mısır hükümeti tarafından alınan 183 idam kararını protesto etmek için KİMDER üyeleri ile imam hatiplerde okuyan 183 kişi kefen giydi. Burada konuşma yapan Mursi Dönemi Mısır Milletvekili Adil Raşed, ülkesini 'Dünyanın annesi' olarak nitelendirirken şöyle konuştu:

"Ben de diyorum ki; Türkiye dünyanın kalbidir. Hiçbir ümmet kalpsiz olmaz. Hak ve batılın mücadelesi, Adem peygamberden başladı ve devam ediyor. Şu an Mısır'da bir zulüm var ama bu zulüm bizi davamızdan alıkoymayacak. Allah'ın ayetlerine ve Resul'ün kudretine ve cihadımıza kimse engel olamayacak."

KİMDER Başkanı Seyit Halil Yüzgeç ise, dünyanın her yerinde zulüm altında bulunan herkesin duaa, ses ve duruşlarıyla yanlarında olduğunu bilmesini istediklerini anlattı. Yüzgeç, "Dünya bilsin ki Esma ölmüşse binlerce Esmalar dirilmiştir. Yine dünya bilsin ki Furkan ölmüşse binlerce Furkan dirilmiştir" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Mısır'daki İdamlara Kefenli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement