Kayseri'de 'Mobil Polis Kamyonu' Hizmette - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de 'Mobil Polis Kamyonu' Hizmette

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresinin bağışladığı bir kamyonu teknik ve fiziki donanımla 'mobil komuta merkezi' haline getirdi.

14.04.2014 10:44  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi'nin bağışladığı bir kamyonu teknik ve fiziki donanımla 'mobil komuta merkezi' haline getirdi. İçinde tuvaleti, banyosu, yatak odası, uydu ve internet bağlantısı, 360 derece açıya dönebilen kameranın bulunduğu mobil komuta merkezinin, yurt dışından gelecek polis ekipleri ve İnterpol tarafından da kullanılacağı bildirildi.

Kayseri halkının Emniyete Polis Haftasında bağışladığı 70 araç ile 3 çok amaçlı karavan düzenlenen törenin ardından hizmete girdi. Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Özel İdaresi tarafından bağışlanan bir kamyonu, acil olaylarda kullanmak üzere mobil komuta merkezine dönüştürdüklerini söyledi. Aydın, "Bu merkez toplumsal olaylar, deprem, sel, çok ölümlü trafik kazalarında olay yerine götürülecek ve her türlü gelişme buradan takip edilerek yönlendirilecek" dedi.

Emniyet Müdürü Aydın, toplumsal olaylarda özellikle Çevik Kuvvet polislerinin dışarıda görev yaparken tuvalet başta olmak üzere beslenme ve uyku gibi bir çok ihtiyaçlarına yanıt verebilmesi amacıyla, içinde tuvalet ve lavabo ile mutfak bulunan 3 karavanın da polisin hizmetine sunulduğunu söyledi. Mustafa Aydın, mobil komuta merkezi ile karavanların, Türk polisinin yanı sıra soruşturma için gelen İnterpol mensupları ve başka ülkelerin polislerinin kullanımına sunulacağını da kaydetti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de 'Mobil Polis Kamyonu' Hizmette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.


Advertisement