Kayseri'de Öğrenciler Atık Malzemelerden Mehter Takımı Kurdu - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Öğrenciler Atık Malzemelerden Mehter Takımı Kurdu

Kayseri\'de Öğrenciler Atık Malzemelerden Mehter Takımı Kurdu

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96'ıncı yıldönümü nedeniyle Kayseri'de çeşitli etkinlik düzenlendi.

23.04.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96'ıncı yıldönümü nedeniyle Kayseri'de çeşitli etkinlik düzenlendi. Çocuk bayramı kutlamasında, TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu 1'inci sınıf öğrencileri geri dönüşüme atılan atık malzemelerden  kurdoukları mehter takımı dikkati çekti.

Talas Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

"BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR MUAFFAK OLMAYACAK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, Türkiye'deki vesayetlerin Türkiye'de yalnızca milli iradenin dışında irade koymaya çalışanların bertaraf olduğu 23 Nisan 1920 yılından bu yana Türkiye'nin gelişen, büyüyen yüzüyle beraber çocuklarımıza armağan ettiğimiz bir günü burada hep beraber kutluyoruz. Öncelikle çocuklarımıza armağan edilen bu bayramı Türkiye'nin geleceğine, büyümesine bir kez daha katkı koymasını temenni ediyorum. Türkiye bulunduğu coğrafya gereğiyle, hedeflerinden dolayı daima tehdit altında bırakılmaya çalışılmıştır. 1920 yılındaki düşman şekil değiştirmiştir. Türkiye'nin bağımsızlığını korumaya çalışan Türk milleti bugün kendi içinde bölünülmeye çalışılmıştır. Biz bunların hiçbirine aldanmayacağız. Kendimizden daha çok sevdiğimiz bu güzel çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Bundan dolayı bizi içimizde bölmeye çalışanlar hiçbir zaman muaffak olamayacaklar" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün de, 23 Nisan 1920'nin Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük millet Meclisinin kuruluş yıldönümü olduğunu söyledi. Vali Düzğün, Türkiye'nin içinden geçtiğizor dönemde Cumhuriyet yönetiminin de temelini oluşturan milli egemenlik düşüncesinin hakim olduğunu söyledi. Vali Düzgün, şöyle dedi:

"Milli birlik ve beraberlik ruhuyla mücadelemiz zafere ulaşmıştır. O dönemde ülkemizin dört bir tarafı düşman kuvvetleri tarafından işgal edilmiştir. Milletimizin tekrar bağımsızlığına ulaşması amacıyla Ankara'da toplanmasına karar verilen Türkiye Büyük Millet Meclisi gerçekten zor şartlar altında gerekli donanımını sağlamıştır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenimizi gösterdiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçmiştir."

Yapılan konuşmaların ardından, çocuklar şiirler okuyarak, çeşitli gösterilerde bulundu. Etkinlikte ayrıca, TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu birinci sınıf öğrencileri geri dönüşüme atılan atık malzemelerden kurdukları mehter takımının gösterisi izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.  Etkinlikte okullarında başarılı, maddi durumları iyi olmayan 150 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Öğrenciler Atık Malzemelerden Mehter Takımı Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement