Kayseri'de Silahlı Suç Örgütü Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Silahlı Suç Örgütü Operasyonu

"Cinayet, yaralama, mala zarar verme, tehdit ve yağma" gibi çeşitli suçlardan gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı tutuklandı.

03.10.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu, Dede G. ve Hayri Ç. tarafından silahlı suç örgütü oluşturulduğu tespit edildi.

Örgütün, 22 Nisan 2005'te Erenköy Mahallesi Haymana Bağları mevkisinde Zekeriya Şahin ve Mustafa Kaan'ın, 16 Mayıs 2005'te Tavlusun köyü Kayabağ mevkisinde Soner Polat'ın, 16 Nisan 2005'te Gültepe Mahallesi Emrah Caddesi'nde Mustafa Esen'in, 4 Temmuz'da Alparslan Mahallesi Gelincik Sokak'ta Cengizhan Uçar'ın öldürülmeleri ile "kasten silahla yaralama, mala zarar verme, tehdit, nitelikli yağma" gibi 5 ayrı eylemi gerçekleştirdikleri belirlendi.

Suç örgütüne yönelik olarak 29 Eylül'de Kayseri ve Adana'da düzenlenen operasyonda, Dede G. ve Hayri Ç. ile örgüt üyesi oldukları ve bazı olaylarda görev aldıkları belirlenen Hacı Ali K, Cezmi K, İsmet A, Ergün U, Kadir Ş, Kadir G, Gökhan G, Levent Ç, Mustafa K. ve Durdu G. gözaltına alındı. Zanlılardan Memduh U'nun ise halen İncesu Açık Cezaevi'nde hükümlü olduğu anlaşıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin iş ve ev adreslerinde yapılan aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 63 fişek ile bazı belge ve dokümanlar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, Dede G, Hayri Ç, Hacı Ali K, Memduh U, Cezmi K. ve İsmet A. hakkında tutuklama kararı verildi.

Ergün U, Kadir Ş ve Kadir G. adli kontrol şartıyla, Gökhan G, Levent Ç, Mustafa K. ve Durdu G ise savcılıkça serbest bırakıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Silahlı Suç Örgütü Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement