Kayseri'de Tarihi Eserlere Çip'li Tanıtım - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Tarihi Eserlere Çip'li Tanıtım

Kayseri\'de Tarihi Eserlere Çip\'li Tanıtım

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentteki bazı tarihi eserlere çip takılacağını ve bu sayede o bölgeden geçen turistlerin cep telefonlarına yüklenecek programla eserlerle ilgili bilgilendirici mesajların geleceğini belirtti.

22.10.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentteki bazı tarihi eserlere çip takılacağını ve bu sayede o bölgeden geçen turistlerin cep telefonlarına yüklenecek programla eserlerle ilgili bilgilendirici mesajların geleceğini belirtti.

Kayseri Valiliği tarafından 'Turizmi Geliştirme Çalıştayı' düzenlendi. Hilton Kayseri Otel'de gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Orhan Düzgün, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Kültür Turizm Uygulama ve Etkinlikler Daire Başkanı Mehmet Taşkın, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş ile kentte turizm alanında faaliyet gösteren kurumların temsilcileri katıldı. Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Kültür Turizm Uygulama ve Etkinlikler Daire Başkanı Mehmet Taşkın, Kayseri'nin turizm alanında gelişmesi için eylem planı hazırlandığını ve bu alanda yapılacak çalışmalara son şeklinin bu toplantı ile verileceğini dile getirdi. Daha sonra konuşan Vali Orhan Düzgün ise Kayseri'nin turizm açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu potansiyeli değerlendirip, tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Bu amaçla 2015 yılı içerisinde bazı projeler geliştireceklerini kaydeden Vali Düzgün, öncelikle turizm rehberlerine ve bu alanda çalışan personele yönelik eğitim faaliyetleri yürüteceklerini kaydetti.

'STEP TO KAYSERİ' PROJESİ 2015'TE HAYATA GEÇİRİLECEK

Valilik proje ofisi tarafından turizme yönelik yeni projelerin de geliştirildiğini ifade eden Vali Orhan Düzgün, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın da desteğini alan tarihi eserlere çip takılması yönündeki, 'Step To Kayseri' adlı projeye önem verdiklerini belirtti. Düzgün, "Rehbersiz gezmek isteyen turistlere yönelik olarak proje ofisi tarafından hazırlanan projemiz, Kalkınma Ajansı tarafından da destek gördü. Step To Kayseri Projesi'ni Kayseri'de 2015 yılı içerisinde devreye sokacağız. Bu proje ile temel 15'e yakın bazı kültür eserlerine çip yerleştirilecek. Örneğin saat kulesine çip yerleştirilecek. ve o esnada orada geçen turistin cep telefonuna uyarı mesajı gelecek. ve mesajda 'Şu anda saat kulesinin yanından geçiyorsunuz' denilecek. Bilgi almak için şu tuşa basın uyarısı da yapılacak. Bu akıllı cep telefonlarına yüklenecek ücretsiz bir programla gerçekleştirilecek" diye konuştu.

"KAYSERİ'DEKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TURİZM ELÇİSİ OLACAK"

Vali Düzgün, Kayseri'de 4 üniversite olduğunu da hatırlatarak, öğrencilere yönelik de 'Gönüllü Turizm Elçileri' projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Düzgün, şöyle konuştu:

"Kayseri üniversiteler bakımından da zengin bir il. 4 üniversite var. 60 bin öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerin büyük bir kısmı Türkiye'nin dört bir yanından geliyor. Üniversiteler tatile girdiğinde de bu öğrenciler memleketlerine gidiyor. Kimisi Konya'ya kimisi İzmir'e gidiyor. İşte bu öğrencilerimiz memleketlerine gittiğinde ailesine, arkadaşlarına, akrabalarına Kayseri'yi anlatsınlar istiyoruz. Gönüllü Turizm Elçiliği projesinin değerlendirilmesi de ilimizdeki turizm sektörü açısından önemli. Bu öğrencilerimizle yapılacak içli dışlı çalışmalarla da başarı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda belediyemizle de işbirliği yaparak, tanıtıcı ve yönlendirici levhaları kentin değişik noktalarına yerleştireceğiz. Bu levhalarda turizm zenginliklerimiz konusunda dikkat çekip, yol gösterecek." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Tarihi Eserlere Çip'li Tanıtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement