Kayseri' de Zafer Bayramı Çoşkusu - Son Dakika
Güncel

Kayseri' de Zafer Bayramı Çoşkusu

Kayseri\' de Zafer Bayramı Çoşkusu

30 AĞUSTOS Zafer Bayramının 93'üncü yılı, Kayseri'de de törenle kutlandı.

30.08.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 AĞUSTOS Zafer Bayramının 93'üncü yılı, Kayseri'de de törenle kutlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan törenlere, MHP Kayseri Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu ve Süleyman Korkmaz katılırken, AK Parti ve CHP milletvekilleri ise katılmadı.

Uzun bir aradan sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından Vali Orhan Düzgün, Valilikte tebrikleri kabul etti. Vali Düzgün yaptığı açıklamada, "Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, kahraman silahlı kuvvetlerimizin o dönemin şartlarındaki yoklukları, zorlukları göz önüne alırsak, gerçekten ne büyük fedakarlıklarla, milletimizin ve askerimizin el ele bu milletin bağımsızlığı için büyük fedakarlıklar yaptıklarını görüyoruz. Bu şanlı bayramı da her yıl 30 Ağustos'ta, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve milletimizle kutluyoruz" dedi.

Vali Düzgün'ün tebrikleri kabulünden sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi geçit törenine geçildi. Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üstü açık araba ile protokolün, askeri tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladı. Zincidere'deki 1. Komando Tugayı ile 12. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlığındaki askerlerden oluşan birlikler, Büyükşehir Belediye Bando Takımı'nın seslendirdiği marşlar eşliğinde geçişlerini gerçekleştirdi. Törende, bazı vatandaşlar ve çocuklar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak askerleri alkışladılar. Sıkı güvenlik önlemleri altında yapılan Kayseri'deki törene AK Parti ve CHP milletvekilleri katılmadı. MHP'nin Kayseri Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu ile Süleyman Korkmaz ise törene katılarak, baştan sona dikkatle izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri' de Zafer Bayramı Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu
    13:34 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü engelli sporcuları, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği Para Yüzme ve DEAF Yüzme Bölge Şampiyonasında 40 madalya kazandı.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.


Advertisement