Kayseri'deki Geri Gönderme Merkezinde 156 Kişi Barınıyor - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Geri Gönderme Merkezinde 156 Kişi Barınıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesindeki geri gönderme merkezinde 156 kişinin barındığını bildirdi.

14.04.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesindeki geri gönderme merkezinde 156 kişinin barındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Düzgün, beraberindeki Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ile Kayseri- Sivas karayolunun 26'ncı kilometresindeki geri gönderme merkezini ziyaret etti.

Burada Düzgün'e İl Göç İdaresi Müdür Vekili Sebahattin Akgöz ve Merkez Müdür Vekili Hacı Ahmet Karacabey tarafından brifing verildi.

Beraberindeki heyetle 16 bin metrekare kapalı alana ve 750 kişilik kapasiteye sahip merkezi gezen Düzgün, merkezin kapalı devre izleme sistem odası, konferans salonu, yemekhanesi, spor salonu ve çocuk oyun alanı gibi bölümlerini de inceleyerek bilgi aldı.

Düzgün, incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede, 10 Mart'ta faaliyete geçen merkezde, 98 Irak Türkmeni, 55 Pakistan vatandaşı, 2 Suriyeli ve 1 Afganistanlı olmak üzere 156 kişinin barındığını belirtti.

Merkezin, insani açıdan her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanımda olduğunu aktaran Düzgün, "750 yatak kapasiteli merkezde erkekler, kadınlar, aileler ve engelliler için ayrı bölümler yer almaktadır. İdari alan ve sığınmacılar alanı olmak üzere ikiye ayrılan merkezde çocuk oyun alanları, derslikler ve spor salonu gibi etkinliklerin yapılabileceği alanlar da oluşturulmuştur. Değişik nedenlerle mağdur olmuş, mülteci ya da sığınmacı konumuna düşmüş insanlara, Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterildiği sıcak bir yuva olarak hizmet etmektedir." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Geri Gönderme Merkezinde 156 Kişi Barınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement