Kayseri'deki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Kayseri'deki Sağanak

Kayseri\'deki Sağanak

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç: "Erciyes'in eteğindeki bu bölgenin doğasına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor"

21.08.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Mahallesi'nde sağanak sonucu meydana gelen sele ilişkin, " Erciyes'in eteğindeki bu bölgenin doğasına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Büyükkılıç, selin yaşandığı Hisarcık Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Evleri, otomobilleri selden zarar gören vatandaşlarla sohbet eden Büyükkılıç, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Büyükkılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir sel felaketi yaşandığını, Hisarcık'ta 25'e yakın ev ile 15 otomobilin selden zarar gördüğünü söyledi.

Felaketin ardından ilgili kurumların bölgeye gelerek gereken tedbirleri aldığını belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Erciyes Üniversitesi ve Çay Bağları'na kadar selin izlerini görebiliyoruz. Ancak buralarda daha çok çamurun sebep olduğu bir kirlilik söz konusu. Asıl hasar Hisarcık Mahallesi'nde. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor, gerekli önlemler alınıyor. Vatandaşlarımız dedikodulara kulak asmasınlar, gereken ne ise yapılacaktır. Ciddi manada bir ev yıkılması yok. Evlerin avluları, bahçeler, kömürlükler zarar görmüş. Gereken maddi destek sağlanacaktır. Önemi olan dere yatağındaki ıslah projesini yeniden gözden geçirmek. Erciyes'in eteğindeki bu bölgenin doğasına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Bu konuda merhamet etmememiz, kimseyi dinlemememiz gerekiyor. Doğru olan neyse o yapılmalıdır." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'deki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement