Kayseri?deki Siyasi Partilerden Ortak Mursi Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kayseri?deki Siyasi Partilerden Ortak Mursi Eylemi

Kayseri?deki Siyasi Partilerden Ortak Mursi Eylemi

Kayseri'deki siyasi partilerden ortak Mursi eylemi KAYSERİ'de bazı siyasi partiler ortak açıklama yaparak, Mısır'da Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

20.05.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki siyasi partilerden ortak Mursi eylemi

KAYSERİ'de bazı siyasi partiler ortak açıklama yaparak, Mısır'da Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti. Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mahmut Arıkan, ortak basın açıklaması için tüm siyasi partilere davet gönderdiklerini ancak katılımın 3 parti dışında olmadığını belirterek, 'Demek ki siyasi partiler bu işi samimiyetle yapmıyorlar, tamamen siyasi gelecekleri ve siyasi rant için yapıyorlar' dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mahmut Arıkan, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Bakir Soğman ve Demokrat Parti (DP) İl Başkanı İsmet Özbakkal ile katılımcı partilerin üyeleri ve vatandaş katıldı.

Eylemde konuşan BBP İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, Mısır halkının yanında olduklarını belirterek, 'İdam kararının kaldırılmasını ve Mursi'nin göreve iadesi edilmesini talep ediyoruz. Bunun yanında, darbeyi gerçekleştiren asker, sivil tüm aktörler yargılanmalıdır. Selam olsun, özgürlük, demokrasi mücadelesi verenlere. Selem olsun mazlumlara sahip çıkanlara' dedi. DP Kayseri İl başkanı İsmet Özbakkal ise parti olarak darbelerden en çok yara alan parti olduklarını belirterek, 'Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Bu nedenle Mısır'daki darbenin de karşısındayız' diye konuştu. Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ise Mısır'daki idam kararlarını protesto etmek için tüm partilere telefon ve faks yoluyla ulaştıklarını ancak katılımın olmamasına tepki gösterdi. Arıkan, şöyle konuştu: 'Bugün burada hiçbir partinin bayrağı yok sadece Mursi'nin fotoğrafları var. Demek ki siyasi partiler bu işi samimiyetle yapmıyorlar. Tamamen siyasi gelecekleri ve siyasi rant için yapıyorlar. Bir Müslüman coğrafya da akan kan için biz bir araya gelemezsek ne zaman ne için bir araya geleceğiz. Bunu kamuoyunun takdirinde sunuyorum. Demek ki kalabalıklar önünde konuşanlar da samimi değiller'

Açıklamasında 'Sisi cuntası İhvan'ı idam sehpalarıyla susturabileceklerini zannediyor' diyen Arıkan, 'Ama darbeciler ne ihvanı, ne de İslami Hareketi, Mısır halkının iradesini teslim alamayacaktır. Doksan yıllık İhvan'ın mücadele tarihi Sisi zulmünü de bertaraf edecek güçtedir. Bizler Hak olanı haykıracağız. Zalimlerin karşısında dimdik duracağız. Musalar çağdaş Firavunları tarihin çöplüğüne elbette göndereceklerdir. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, bıkmayacağız. Bizler Müslüman kardeşleriz ve dünyanın her yerindeyiz. Bu vesile ile İhvan'a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini kınıyor, lanetliyoruz' diye konuştu. Kadın ve çocukların da ellerindeki Mursi fotoğrafları ile katıldığı basın açıklamasının ardından kalabalık bir süre tekbir getirdikten sonra dua etti ve alandan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri?deki Siyasi Partilerden Ortak Mursi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DSİ Genel Müdürü: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını açıkladı. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.


Advertisement