Kayseri'deki Trafik Kazası - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Trafik Kazası

Kayseri\'deki Trafik Kazası

Kazada yaşamını yitiren öğrencilerden 5'inin eğitim gördüğü Niğde Üniversitesi Ulukışla MYO'da üzüntü hakim MYO Müdürü Prof. Dr. Aral: "Birebir beraber olduğumuz, sevinç ve üzüntülerini paylaştığımız öğrencilerimizdi.

23.12.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 11 kişinin öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı trafik kazasında 5 öğrencisini kaybeden Niğde Üniversitesi (NÜ) Ulukışla Meslek Yüksekokulunda (MYO) üzüntü hakim.

Okul arkadaşları Mehmet Tosun, Altay Bahadır Utar, Melike Velioğlu, Ecenur Kılıç ve Çiğdem Gürbüzoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan öğrenciler derslere girmediği için, Ulukışla MYO'da haftanın ilk günü sınıflar boş kaldı.

Öğrencilerin acısını paylaşmak ve onlara destek olmak için Ulukışla MYO'ya gelen NÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, MYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Aral ve öğretim üyeleriyle taziyeleri kabul etti.

Prof. Dr. Aral, okulda herkesin yasta olduğunu söyledi. Konuşmakta zorlanan Aral, "Birebir beraber olduğumuz, sevinç ve üzüntülerini paylaştığımız öğrencilerimizdi. Her birinin her anı gözümüzün önünden gitmiyor. Büyük üzüntü içerisindeyiz" dedi.

"Geziye gitmekten son anda vazgeçtim"

Çevre Temizlik Hizmetleri Bölümü 1. sınıf öğrencisi Mühibe Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Finallerden önce sadece biraz moral olması için öğrenciler arasında düzenlenen bir geziydi. Geziye gitmekten son anda vazgeçtim. Koltuğa dahi oturmuştum, otobüsten son dakika indim. Keşke ben de gitseydim. Onlar, benim zor zamanlarımda hep yanımda oldu, öyle bir zamanda ben yanlarında olamadım" diye konuştu.

Sınıf arkadaşlarından Altay'ın kazada yaşamını yitirdiğini hatırlatan Küçük, "Evin tek erkek çocuğuydu. Şu an ailesi ne durumda tahmin bile edemiyorum. Sınıfta en yakın arkadaşımdı, kardeşim gibiydi. Sınıfımdan dört arkadaşım da kazada yaralandı" dedi.

Kazanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Küçük, "Gelecekte öyle güzel yaşayacak günleri vardı ki söndü. Mekanları cennet olsun. Çok kişinin canı yandı, bütün ailelere sabır, yaralı arkadaşlarıma ise acil şifa diliyorum" ifadesini kullandı.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir evin duvarına çarpıp, bahçesine girmişti. Arkadan gelen Adem Akpınar yönetimindeki 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement