Kayseri- Demiryolcular Eylemde - Son Dakika
Güncel

Kayseri- Demiryolcular Eylemde

Kayseri- Demiryolcular Eylemde

Tcdd'nin özelleştirilmemesi amacıyla Van'dan yürüyüşe başlayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Kayseri Tren Garı'na ulaştı.

22.11.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tcdd'nin özelleştirilmemesi amacıyla Van'dan yürüyüşe başlayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Kayseri Tren Garı'na ulaştı. BTS Genel Mali Sekreteri Erdal Uysal, AK Parti'nin isminde adalet olduğunu ancak, demiryollarında adaletsiz uygulamalarda bulunduklarını öne sürdü.

KESK'e bağlı BTS üyelerinin Van'da 17 Kasım'da başlattıkları 'Demiryollarının özelleştirme uygulamalarına karşı yürüyoruz' eylemi Kayseri Tren Garı'nda devam etti. BTS Genel Mali Sekreteri Erdal Uysal, Balıkesir, İstanbul, Van, Gaziantep ve Zonguldak tren garlarından başlayan yürüyüşün, 24 Kasım'da Ankara TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacağını hatırlattı. Tren raylarında yürüyerek Kayseri Tren Garı'na ulaşan yaklaşık 20 kişilik grup adına konuşan Erdal Uysal, 'Bizleri yollara düşüren, isminde adalet olan ancak bu kelimenin tam tersi uygulamalar sergileyen AK Parti'nin ve AK Parti bürokratlarının demiryollarındaki adaletsiz uygulamalarıdır. Geçtiğimiz 12 yıl içinde ülkenin kar eden ne kadar iktisadi kuruluşu varsa, sermayeye peşkeş çekilmiş, temel kamusal hizmetler büyük oranda ticarileştirmiş, paralı ve niteliksiz hale getirilmiştir. Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, demiryolcular içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla 'Demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' adı altında bu yürüyüş kararını almış bulunuyoruzö dedi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri- Demiryolcular Eylemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement