Kayseri'den Bayırbucak Türkmenlerine 4 Tırlık Yardım - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den Bayırbucak Türkmenlerine 4 Tırlık Yardım

Kayseri Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi'nce Bayırbucak Türkmenlerine 4 tır dolusu ihtiyaç maddesi gönderildi.

16.02.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi'nce Bayırbucak Türkmenlerine 4 tır dolusu ihtiyaç maddesi gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda tırların gönderimi için yapılan törende konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, hayırseverliğiyle tanınan Kayserililerin, yapılan her yardım kampanyasında bunu gösterdiğini söyledi.

Son olarak Bayırbucak Türkmenleri için yapılan kampanyada da 4 tır dolusu gıda kolilerinden oluşan ihtiyaç maddesi temin ettiklerini belirten Güven, "Kayserimiz hayırseverliliğini burada da gösterdi. Gerçekleştirmiş olduğumuz kampanyalar sonucunda hayırsever Kayserililerinin yardımıyla 4 tır ihtiyaç maddesini Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu yardımların devamının geleceğine inanıyoruz" dedi.

Ayrıca Kayseri'de iki hafta üst üste camilerde toplanan yardım parasının 433 bin liraya ulaştığını ifade eden Güven, "Kayseri merkez, ilçe ve köylerinde iki hafta üst üste gerçekleştirmiş olduğumuz yardım kampanyasının sonucunda toplanan 433 bin lira nakit para Türkiye Diyanet Vakfı genel merkezine gönderildi. Bu paralar başta Bayırbucak Türkmenlerine sınır içerisindeki ve sınır dışındaki Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak. Aynı zamanda doğu ve güneydoğudaki terör mağduru kardeşlerimize aynı kampanyadan yardımlar ulaştırılacaktır. Ayrıca tırlardan birini tek başına dolduran Sarıoğlan Kaymakamımıza ve ilçe müftülüğümüze ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edilmesiyle tırlar yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den Bayırbucak Türkmenlerine 4 Tırlık Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement