Kayseri Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmadı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmadı

Kayseri Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmadı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından son bir ayda gerçekleştirilen operasyonları değerlendirdi.

19.01.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından son bir ayda gerçekleştirilen operasyonları değerlendirdi.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu, uyuşturucu madde başta olmak üzere, kaçak sigara, et, içki ve akaryakıt kaçakçılarına göz açtırılmadığını belirtti.

Kayserililerin huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Düzgün, kentte, 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında 30 ayrı olayda 30 kilogram esrar, 443 adet ecstasy ile 275 gram metamfetamin,140 bin paket kaçak sigara, 137 kilo kaçak et, 280 şişe kaçak içki ile bin 426 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini vurguladı.

Çocukları ve gençleri zehirleyen, uyuşturucu madde ticareti yapan ve bulunduran 30 şüphelinin adalete teslim edildiğini, diğer kaçakçılık olaylarına karışan 64 şüpheli hakkında da işlem yapıldığını ifade eden Vali Düzgün, bu yöndeki çalışmaların hassasiyetle yürütülmeye devam edileceğini belirtti.

Düzgün, trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesine yönelik çalışmaların ve denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü, özellikle kış aylarında araçların sahip olması gereken donanımlara yönelik uyarı amaçlı denetimlere ağırlık verildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde, 229 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 187 yaralamalı ve 223 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 303 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 22 bin 904 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 12 bin 417 sürücüye ceza yazılmıştır. Şehirlerarası yollarımızda ise 13 bin 977 araç kontrol edilmiş ve 3 bin 39 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 63 trafik kazasında 1 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 43 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları anlatan Vali Düzgün, "İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi kapsamında Emniyet Spor Kulübü bünyesinde farklı mahallelerde bulunan 15 ayrı spor salonunda 15 eğitmen eşliğinde 288 kız, 592 erkek öğrenciye çeşitli spor dallarında eğitimlerin verilmeye devam edildiğini söyledi.

Vali Düzgün, uzun zamandır devam eden Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) Erciyes'in Kır Çiçekleri Projesi ile çocuklara resim, müzik ve tiyatro dersleri verildiğini ve bu sayede çocukların faydalı çalışmalar yaparak topluma kazandırılmaya çalışıldığını belirtti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, özellikle gençlere ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve önleme faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Vali Düzgün, 5 okulda bin 500 öğrenciye "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu konferans verildiğini belirtti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement