Kayseri Feyzioğlu: Evlatlar, Siyasilerin Sözlü İstismarına Maruz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Feyzioğlu: Evlatlar, Siyasilerin Sözlü İstismarına Maruz Kaldı

Kayseri Feyzioğlu: Evlatlar, Siyasilerin Sözlü İstismarına Maruz Kaldı

Feyzioğlu: Evlatlar, siyasilerin sözlü istismarına maruz kaldıTÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kayseri Barosu'nda avukatlarla bir araya geldi.

20.04.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyzioğlu: Evlatlar, siyasilerin sözlü istismarına maruz kaldı

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kayseri Barosu'nda avukatlarla bir araya geldi. Feyzioğlu, Karaman'da bugün ilk duruşması görülen cinsel istismar olayı ile ilgili olarak, "Çocukları cinsel istismardan kurtaralım derken evlatlar, siyasilerin sözlü istismarına maruz kaldı? dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenecek olan 'Ulusal Egemenlik Hukuk ve Demokrasi' konulu konferansa katılmak için Kayseri'ye gelen ve baroda avukatlarla bir araya gelen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşmasına başlamadan önce medya mensuplarının sorularını aldı. Bir gazetecinin 'Demokrat Parti'den aday olacağınız söyleniyor' sorusuna Feyzioğlu, 'Yalan efendim' dedi.

Bugün Karaman'da görülen taciz olayıyla ilgili soruyu yanıtlayan Feyzioğlu, 'Karaman meselesi çok ciddi arkadaşlar. Karaman'da o çocukların hayatları üzerinden siyasi rant penceresi ile bakılamaz. Böyle bir yaklaşımı şiddetle reddediyorum. Çocukların geleceklerini ve benzer durumda olması mümkün olan belki binlerce çocuğa ne yapılacağını biz konuşmuyoruz. Yerine altına yattı, üstüne yattı, önüne yattı, sapık, cinsi sapık diye ağza alınmayacak lafları konuşuyoruz. Ben utanıyorum. Yani çocukları cinsel istismardan kurtaralım derken evlatlar, siyasilerin sözlü istismarına maruz kaldı. RTÜK televizyonda kötü sözleri bipliyor ya, vallahi Salı günleri meclis kürsüsünü RTÜK bipleme mecburiyeti getirse 2 cümle 5 bip geçecek. Ne dediklerini anlamayacağız. Zaten siyasilerin ne dediklerini ben anlamıyorum. Hiç olmazsa salonda bip sesi duyacağız. Çok yanlış' ifadelerini kullandı.

TBB Başkanı Feyzioğlu şunları söyledi: 'Karaman'da Cumhuriyet Savcısı büyük bir titizlikle olaya girmiştir. O sırada Başsavcının görevden alındığı gibi balon haberler yapıldı. Derhal Karaman Baro Başkanımızı aradım. Oktay beye işin aslını sordum. 'Başkanım hiç öyle şey olur mu" dedi. Büyük bir ciddiyetle ve kararlılıkla Başsavcı işin üstüne gidiyor. Karaman'ı her gün karşılıklı istişare ettik. Ailelerden 5'i çocuklarının vekaletlerini Baro Başkanımıza verdiler. Çünkü işin siyasete karıştırılmasını istemiyorlar. Herhangi bir siyasi partinin bu olayı malzeme yapmasını istemiyorlardı. Bu sebeple çok doğaldır. Baro Başkanına gidip 'bizi koru' dediler. Biz de bu olayda Barolar Birliği olarak Karaman Barosu'nun arkasında durduk. Biz televizyonlara çıkıp polemik açıklamalar yapmadık. Çünkü burada çocuklar söz konusu. Bari çocuklar söz konusu olduğunda biraz düzgün davranın.?

Karaman davasında bugün karar çıkabileceğini belinten Feyzioğlu, 'Cezasının ispatlandığında en ağırının çıkmasını arzu ediyorum. Devlet, kontrolü elinde yurtlar yapması lazım. 10 küçük çocuğu bir ablanın ya da ağabeyin gözetimine koyarsanız o çocukların ruh sağlıklarını, cinsel bütünlüklerini, yaşam haklarını bir kişinin insafına bırakmış olursunuz. Bu gibi durumlarda siyasi görüş olmaz. Sorun gayet açıktır. Türkiye'de evlatlarımızın devlet gözetiminde yurtlarda barınması lazımdır' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Feyzioğlu: Evlatlar, Siyasilerin Sözlü İstismarına Maruz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement