Kayseri Hayvanat Bahçesinde Yavru Zürafa Sevinci - Son Dakika
Güncel

Kayseri Hayvanat Bahçesinde Yavru Zürafa Sevinci

Kayseri Hayvanat Bahçesinde Yavru Zürafa Sevinci

Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Hayvanat Bahçesi'nde 200'ün üzerinde türde ve 2 binin üzerindeki hayvana ev sahipliği yaptıklarını kaydederek, yeni doğum yapan Zambak isimli zürafanın da, Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) Hayvanat Bahçesi'nden 1,5 yıl önce 'Zeybek' isimli erkek zürafa ile birlikte geldiğini söyledi.

23.07.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Hayvanat Bahçesi'nde 200'ün üzerinde türde ve 2 binin üzerindeki hayvana ev sahipliği yaptıklarını kaydederek, yeni doğum yapan Zambak isimli zürafanın da, Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) Hayvanat Bahçesi'nden 1,5 yıl önce 'Zeybek' isimli erkek zürafa ile birlikte geldiğini söyledi. Üstünel, Zürafamız, bize geldiğinde gebeydi. Zürafalar, 15 aylık çok hassas bir gebelik sürecinin ardından yine çok hassas bir doğum yapıyorlar. Çok şükür, Zambak da uzman personelimizin nezaretinde doğumunu gerçekleştirdi ve sağlıklı bir bebeği oldu. Hayvanat bahçemiz de çok güzel bir yavru zürafaya kavuştu. Anne zürafa ile yavrusunun sağlıkları gayet iyi. Yakında bir çalışma yapacağız ve bu çalışmada ortaya çıkan isimlerden en çok beğenileni yavru zürafamıza vereceğiz dedi.

Yavru zürafanın, hayvanat bahçesinin sakin olduğu saatlerde annesiyle birlikte kapalı ortamdan dışarıya da çıktığını ve anne ile yavru arasında iyi bir ilişki kurulduğunu gözlemlediklerini ifade eden Üstünel, Hayvanat bahçemizdeki diğer hayvanlarımız gibi zürafalarımız da kendilerine ayrılan bölümde gayet mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Zürafalar biliyorsunuz vahşi ortamlarda yaşamlarını sürdüren hayvanlar. Burada mümkün olduğu kadar onların doğal yaşamlarına uygun ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. şu anda anne ve yavru zürafamızın sağlıkları gayet iyi ve mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Hayvanat Bahçesinde Yavru Zürafa Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement