Kayseri İç Anadolu Kadın Buluşması Programı - Son Dakika
Yerel

Kayseri İç Anadolu Kadın Buluşması Programı

Kayseri İç Anadolu Kadın Buluşması Programı

İlki Nevşehir’de gerçekleşen Eğitim Bir Sen İç Anadolu Kadın Buluşması Programının ikincisine Kayseri ev sahipliği yaptı.

29.05.2016 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlki Nevşehir'de gerçekleşen Eğitim Bir Sen İç Anadolu Kadın Buluşması Programının ikincisine Kayseri ev sahipliği yaptı. Buluşmaya Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Yozgat Eğitim Bir Sen kadın komisyonu ve yönetimlerinden oluşan yaklaşık 60 eğitimci kadın katılım gösterdi.

Harikalar Diyarı'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Eğitim Bir Sen Kadın Komisyonu Başkanı Çiğdem Türkel; "EBS ailesi olarak bugüne kadar Türkiye'de milletin özünden neşet eden örgütlenmeler içerisinde en büyük, en nitelikli ve en sağlam olan sivil toplum kuruluşumuzun neferlerinden biri olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek konuşmama başlamak istiyorum. EBS ailesinin öncü eğitim çalışanları olarak üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle yetkili sendika olarak eğitim müfredatı, eğitimin fiziki sorunları, eğitimin altyapı sorunlarının yanında eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik beklentilerinin karşılanması mücadelesini çalışma alanımız olarak belirledik ve bu amaçlar doğrultusunda en güçlü mücadeleyi verdik. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak batının bizlere dayatmaya çalıştığı ideolojik beklentiler doğrultusunda biçimlendirilmiş insan yetiştirme misyonuna karşı çıkarak, yerli değerlerle bezenmiş, tarihini bilen, kültürünü yaşayan ve yaşatacak nitelikli insan yetiştirme misyonunu benimsemiş olup bu misyonu gerçekleştirmek için en iyi mücadeleyi verdik ve vermeye devam edeceğiz" dedi.

"Örgütlü olmak güçlü olmaktır" diyen Türkel, açıklamasına şu şekilde devam etti;

"Tek başımıza yapamayacağımız birçok şeyi örgütlenerek daha kolay ve daha iyi yapabiliriz. Sendika olarak elde ettiğimiz kazanımlar birlikteliğimizin ve örgütsel gücün en önemli ürünüdür. Bu nedenle kadınlar olarak bu örgütlü yapıda sayımızı daha fazla artırmak ve çalışan kadınlara daha güçlü bir ses olmak için bu soylu mücadeleye yeni neferler kazandırarak çağı kurtarma eyleminde daha güçlü ve örgütlü bir şekilde bir an önce yerimizi almamız gerektiğine inanıyorum"

Açılış konuşmasının ardından her ilin kadın komisyon başkanlarına tek tek söz hakkı verilerek toplantı daha çok eğitimci kadınların karşı karşıya kaldıkları sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileri ele alındığı karşılıklı istişareler şeklinde devam etti.

İstişare toplantısının ardından misafir edilen eğitimci kadınlara Anadolu'nun İslami Dönemine ait en eski hastane olan Dünyanın İlk Tıp Medresesi Gevher Nesibe Şifaiyyesi ve Medresesi gezdirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri İç Anadolu Kadın Buluşması Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement