Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünde Dijital Telsiz Dönemi - Son Dakika
Yerel

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünde Dijital Telsiz Dönemi

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık ekiplerinin telsiz alt yapısı yenileyerek dijital telsiz sistemine geçti.

17.06.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık ekiplerinin telsiz alt yapısı yenileyerek dijital telsiz sistemine geçti.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kayseri'de 16 ilçe ile 427 köy ve mahalle bulunduğunu söyledi.

Eski analog sisteminin şehir merkezinde faal olarak kullanıldığını belirten Kılıç, "Kapsama alanı yaklaşık yüzde 30 seviyelerindeydi. İlde sayısal sistemin kurulmasıyla birlikte, tüm istasyonlarda dijital sisteme geçilmiştir. 36 İstasyon bulunan Kayseri'de günde ortalama 7.500-8.000 çağrı alınmakta ve ortalama 300 vakaya gidilmektedir" diye konuştu.

Analog telsiz sisteminin kapsama alanı düşük olduğunu anlatan Kılıç, şöyle devam etti

"Daha kaliteli ve daha net bir ses taşıma sistemi olan dijital telsiz sisteminin şu anda alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bütün istasyonlarımızın ve araçlarımızın telsizleri değiştirildi. Bütün telsizlerimiz şu anda dijital. Jandarma Entegre Muhaberat Sistemi (JEMUS), Jandarma Genel Komutanlığı ve ASELSAN arasında yapılan anlaşmayla hayata geçirilen ileri seviye dijital haberleşme sistemidir. Sayısal Sistemler Bakanlık tarafından tedarik edilerek İlimize gönderilmiştir. Çalışmada, Aselsan A.Ş. tarafından üretilen ve JEMUS Projesi kapsamında 3'ncü nesil olarak tasarlanan el ve araç telsizleri ile sayısal tekrarlayıcı röleler kullanılmıştır."

Kılıç, 25-27 Mayıs'ta Kayseri sınırlarında, yol güzergahlarında rastgele seçilen 440 ayrı noktada el ve araç telsizleri üzerinden yapılan telsiz haberleşmesinde, 419 noktada sorunsuz bir şekilde görüşme sağlandığını, başarı oranının yüzde 95,2 olduğunu ifade etti.

Saha testlerinin ardından bakanlık yetkililerinin 28 Mayıs'ta 243 personele kullanıcı ve işletme eğitimi verdiğini vurgulayan Kılıç, "İlimizin telsiz kapsama alanı analog sistemde yüzde 30'lardan şu anda yüzde 95 oranını  geçmiştir. Dijital telsiz sisteminin kapsama alanı şu anda ilimizde faaliyet gösteren GSM operatörlerinin kapsama alanından daha yüksek oranlara ulaşmıştır. Bu sayede analog telsiz sistemiyle iletişim kurulamayan ilçe kırsallarıyla iletişim imkanı bulunmuş, geciktirilemez ve ikame edilemez acil sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin kalitesi arttırılmıştır. Bizler bu çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünde Dijital Telsiz Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement