Kayseri Kayso BDDK Her Sektörde Banka Kredilerini Yapılandırsın - Son Dakika
Güncel

Kayseri Kayso BDDK Her Sektörde Banka Kredilerini Yapılandırsın

Kayseri Kayso BDDK Her Sektörde Banka Kredilerini Yapılandırsın

Kayso: BDDK her sektörde banka kredilerini yapılandırsınKayseri Sanayi Odası Başkanı (KAYSO)Mustafa Boydak, hükümete yapılandırma ve reformlar konusunda iş dünyasının destek olacağını belirterek, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu her sektördeki banka kredilerini yeniden yapılandırmalıdır" dedi.

21.06.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayso: BDDK her sektörde banka kredilerini yapılandırsın

Kayseri Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mustafa Boydak, hükümete yapılandırma ve reformlar konusunda iş dünyasının destek olacağını belirterek, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu her sektördeki banka kredilerini yeniden yapılandırmalıdır" dedi.

Sanayi Odası'nın Haziran ayı olağan toplantısı Hacılar İlçesi'ndeki HES Kablo Tesisleri bahçesinde yapıldı. Açık havadaki toplantıda sanayiciler çam ağaçları altında ve çim zeminde bir araya geldi. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, üyelere krediler konusunda bankacılık sektöründen çıkmamaları ve dolaylı yollardan, başka sistemlerden kredi ve elden para almamaları önerisinde bulundu. BDDK'nın her sektörde banka kredilerini yapılandırmasını, hükümetin reformlarına devam etmesini, AB'nin Türkiye'ye sözde değil özde davranması gibi konular üzerinde duran KAYSO Başkanı Boydak, "İşsizlik bu yaz tek haneli rakamlara yüzde 9'lara düşmeli, hedefte ise; yüzde 6.5-7 gibi gibi rakamlar olmalıdır" dedi. Boydak, yeni hükümetin reform ve yapılanma ile ilgili konuları yerine getirdiği takdirde Türkiye'nin önünün açık olacağını ifade ederek şöyle dedi:

"Büyüme hızımız, gelişen ülkelerin ekonomik verilerinin hemen altında. Merkez Bankası'nın hamlelerini beğeniyoruz. Faizlerdeki düşüş, hafiften de olsa iş dünyasını rahatlattı. Maliye Bakanlığı'nın yeni açılımlarını destekliyoruz. Vergi denetimleri elbette olmalı ama adil yapılmalıdır. Maliye bakanımızın vaatlerinin yarısı hayata geçse bile önemli bir rahatlama olacaktır. Yeni dönemde ağır yatırımlar da yapılacak gibi görünüyor. Bunların ip uçları geldi. Güneydoğu'da 4 ilin yatırım hamlelerinde merkez seçilmesi doğrudur. İş dünyası olarak hükümete bu konuda destek vereceğiz."

İŞSİZLİK RAKAMLARI BU YAZ TEK HANELİ RAKAMLARA İNECEK

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, işadamlarının hükümetin yapılandırma ve reformlarına göre plan ve projeler hazırlayacaklarını, önce firmaların sonra bölge ve ülkenin kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Meslek örgütleri ve işadamlarının bu konuda kıvrak hareket etmesini dileyen Boydak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konuyu iyi anlamalı, meslek örgütleri olarak üyelerimize anlatmalı ve hükümetin bu dinamizmini paylaşmalıyız. İşsizlik rakamları gördüğümüz kadarıyla inişe geçti. Yaz sezonunda sanıyorum yüzde 9 gibi tek haneli rakamlara düşecek. Türkiye olarak işsizlikte hedefimiz yüzde 6.5-7 olmalıdır. Vergi anlayışımız değişiyor. Her geçen gün sorumluluk duygumuz artacak. Avrupa Birliği konusuna gelince biliyorsunuz bu konuda İngiltere başta olmak üzere tartışmalar var. AB'deki bazı ülkelerin Türkiye'ye olumsuz bakışları ve oyalama anlayışları var. Özel sektör olarak AB'nin içinde olalım istiyoruz Ama, anladığımız kadarıyla AB'de (Türkiye'yi alırsak, AB'de lider olur) diye bir soru işareti ve düşünce var. 3 milyon insana kucak açmış Türkiye'ye adil olunmalı, sabrı ölçülmemelidir. Türkiye- AB ilişkisi sözde değil, özde olmalıdır."

Bankacılık sektörü ile işadamları ve yatırımcılar arasında keridiler konusunda dönemsel uzatmalar veya kısıtlamalar yaşandığına dikkat çeken Mustafa Boydak, şöyle devam etti:

"BDDK, bazı sektörlerde özel kredi yapılandırması yaptı. Şimdi de sanayide sektör farkı göstermeksizin yeniden yapılandırmaya gitmelidir. Hükümetten en önemli isteğimiz; BDDK, sanayimize bir kolaylık sağlayıp, bankaları bu konuda yönlendirmelidir. KOBİ'ler bu yapılandırma ile yeniden hayata döndürülmelidir. KOBİ ve mikro işletmeler kulak ardı edilmesin. Üyelerimiz de bankalaradan aldıkları krediler konusunda şaşmasın.Gayri nizami sektörlere sıcak para ve borçlanma konusunda bulaşmasınlar. Hata yapmasınlar. Bankacılık sektöründen bu konuda vazgeçmesinler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Kayso BDDK Her Sektörde Banka Kredilerini Yapılandırsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement