Kayseri Milletvekili Yıldız: ? Birleşmiş Milletler ve İnsanlık Sınavı Kaybetmiştir? - Son Dakika
Güncel

Kayseri Milletvekili Yıldız: ? Birleşmiş Milletler ve İnsanlık Sınavı Kaybetmiştir?

Kayseri Milletvekili Yıldız: ? Birleşmiş Milletler ve İnsanlık Sınavı Kaybetmiştir?

Milletvekili Yıldız: ' Birleşmiş Milletler ve insanlık sınavı kaybetmiştir'Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, parti binasında düzenlediği basın toplantısında İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanan saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

03.07.2016 01:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekili Yıldız: ' Birleşmiş Milletler ve insanlık sınavı kaybetmiştir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, parti binasında düzenlediği basın toplantısında İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanan saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Yıldız "Türkiye normalleşmeye, büyümeye ve ilerlemeye çalıştıkça önüne bir kısım engeller çıkarılmaya devam ediliyor. Bu zaman zaman kendisini uluslararası terör örgütleri nezdinde kendini gösteriyor zaman zaman zaman da PKK olarak ortaya çıkıyor. Bazen de ekonomik badirelerle önümüze çıkmaya çalışıyor. Bunları her birisi bizi duraklatmaya, durdurmaya yetmeyecektir.? dedi.

Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Taner Yıldız, 'Türkiye normalleşmeye, büyümeye ve ilerlemeye çalıştıkça önüne bir kısım engeller çıkarılmaya devam ediliyor. Biz bunlardan yılmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz. Bu zaman zaman kendisini uluslararası terör örgütleri nezdinde kendini gösteriyor zaman zaman zaman da PKK olarak ortaya çıkıyor. Bazen de ekonomik badirelerle önümüze çıkmaya çalışıyor. Bunları her birisi bizi duraklatmaya, durdurmaya yetmeyecektir. Büyük üzüntü duyduğumuz ve vatandaşlarımızın can kaybı ile yaralılar ile sonuçlanan terör eylemleri en son Atatürk Havalimanında kendini göstermiştir. Uluslararası bir yapı olduğu aşikardır. DEAŞ belirtileri ile beraber uyrukları da ortaya çıkartıldı. Bütün bunlar vatandaşımızın bu olayları daha net ve açık görmesine sebep olmuştur' dedi.

İngiltere'nin AB'den ayrılmak yaptığı referandum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldız, 'Dünya da ve ülkemizde çok hızlı gelişmeler oluyor. Bunlardan bir tanesi de AB'den ayrılmak için referandumda bulunan İngiltere'nin durumudur. Bu hem İngiltere hem de AB için son derece önemli bir karar. AB'nin sizinde yakinen şahit olduğu kurulma gerekçesi misyonu ve vizyonu insan hakları ve eşitlik üzerine idi. Son geldiği nokta da göçmenlerle alakalı kabul etmeyişleri, özellikle din ayrımına girişmeleri, aşırı radikal gruplara tavizler veriyor oluşu AB'yi bulunduğu konumdan çıkarmıştır. Bundan sonraki gelişmeler AB'nin lehine görülmüyor. Türkiye ise AB ile alakalı ilgili duruşunu değiştirmemiştir. Ama Türkiye'ye sübjektif bakış açısını da değerlendirmektedir. O yüzden biz doğruları yaptıkça güçlendiğimizi, yanlış yaptıkça zayıfladığımızın farkındayız. Bu nedenle iktidarımız 14 yıldır Ak Parti sürekli büyümüştür. Vatandaşlarımızın gözündeki dürüstlüğünü, kabul görmüşlüğünü hamd olsun yitirmemiştir. Bizler doğruları yapmaya devam edeceğiz ve vatandaşımıza hizmeti aynı şekilde bütün politikalarımızla beraber iç içe götüreceğiz. AB ile ilgili yol haritamızda bir değişiklik olmamasına rağmen AB'nin önümüzdeki süreçteki gelişmeleri tarafımızdan dikkatle izlenmektedir' diye konuştu.

Milletvekili Yıldız, Paris, Brüksel ve İstanbul'da yapıla terör saldırılarının nitelik olarak farkının olmadığı belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

'Terör örgütleri ile alakalı dünyanın en son geldiği nokta kendisini tekrar gözden geçirmesi ile alakalı vahim bir noktadır. Bir terör örgütünün diğer terör örgütü ile mücadelesi kendisini terör örgütü olmaktan çıkarmamaktadır. Bunu PYD ile alakalı söylüyorum. Bugün federasyon ve özerklik girişimleri Suriye ile ilgili rejimin tehdidi olmuştur. Biz PYD'yi ister müttefiklerimiz öyle görsünler isterlerse görmesinler bir terör örgütü olarak ilan ettiğimizi çok önceden belirtmiştik. PKK, DEAŞ ve PYD'nin kaynağı nereden olursa olsun herhangi bir şekilde ayrımcılığa uğramasını doğru bulmuyoruz. Bir kısım terör örgütlerinin iyi gösterilmiş olması insanlığa yapılan ciddi bir itham bir kez daha belirtmek isterim. Paris'te ki, Brüksel'de ki ve İstanbul'da ki terör saldırılarının birbirinden nitelik olarak farkı yoktur. Hepsi insanı hedeflemektedir. Ama ne yazık ki başta Birleşmiş Milletler olmak üzere insanlık, buradaki sınavı kaybetmiştir.'

Güneydoğuda Tarımla alakalı devlet teşviklerinin bazı kesimler tarafından istismar edildiğini vurgulayan Yıldız, ' Çıkarttığımız kanunların yönetmeliklerin ve mevzuatların zaman zaman istismar edildiğini görüyorum. Tarım'la alakalı teşvikler veriyoruz. Azınlıkta olsalar da bazı vatandaşlarımız ki bunlar vatandaşımızdan daha çok PKK'nın güdümünde olan ve PKK ile ilintililer bizim verdiğimiz tarım teşviklerini uyuşturucu ekiminde kullanıldığını görüyoruz. Bu durum PKK'nın çıkan kanunları istismar etmesinden başka bir şey değildir. Ektiğiniz uyuşturucuyu birde kaçak elektrikle beraber suluyorsunuz. Bu bir ihanete dönüşmüştür' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Milletvekili Yıldız: ? Birleşmiş Milletler ve İnsanlık Sınavı Kaybetmiştir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement