Kayseri Mobilya Fuarı'ndaki Ürün İçin Taklit İddiası - Son Dakika
Güncel

Kayseri Mobilya Fuarı'ndaki Ürün İçin Taklit İddiası

Kayseri Mobilya Fuarı'nda stant açan Kayseri'deki firmanın, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde faaliyet gösteren bir şirketin tescilli yatak odası ürününü taklit ederek zarara uğrattığı öne sürüldü.

24.04.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Mobilya Fuarı'nda stant açan Kayseri'deki firmanın, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde faaliyet gösteren bir şirketin tescilli yatak odası ürününü taklit ederek zarara uğrattığı öne sürüldü. Patenti kendilerine ait olan 'Sadaf' adlı yatak odası takımının Kayserili firmaca taklit edildiğini ileri süren İnegöl Çelmo Mobilya Genel Müdürü Güzel Çelik, "Yaklaşık 6 aydır işlerimizi düşmüştü, nedenini araştırıyorduk. Nedeni buymuş" dedi.

Bursa-İnegöl'de faaliyet gösteren bir mobilya firması Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir mobilya firmasının kendilerine ait ürünü taklit ederek, bunu fuarda sergilediğini iddia etti.

İNEGÖLLÜ ÜRETİCİNİN İDDİASI

İnegöl Çelmo Mobilya Genel Müdürü Güzel Çelik, fuarı gezen bazı müşterilerinin kendilerini araması üzerine 5 yıl önce üretmeye başladıkları ürünün geçen yıl patentini aldıklarını, Kayseri'deki bir firmanın taklit ettiği ürünü fuarda sergilediğini tespit ettiklerini söyledi. Çelik, 28 yıldan bu yana faaliyet gösterdiklerini Libya, Irak, Azerbaycan, Arabistan, Dubai gibi çeşitli ülkelere mobilya ihracatı yaptıklarını, geçen yıl tescil ettikleri ürünlerinin düşük kalite ile taklit edilmesi nedeniyle milyarlarca lira zarara uğradıklarını savundu. Çelik, "Ortada emek hırsızlığı ile oluşan haksızlık var. Tespit sonrasında ciddi tazminat davası da açacağız" dedi.

Firmanın Avukatı Yener Yılmaz, adliyeye gelerek ilk aşamada 'Haksız tecavüz' eylemi ile elde edilen haksız kazancın miktarı ve delillerinin tespiti, ardından da haksız rekabete konu olan ürüne el konulması isteminde bulunduklarını ekledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Mobilya Fuarı'ndaki Ürün İçin Taklit İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement