Kayseri - Nafaka Borcundan Cezaevine Giren Baba Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri - Nafaka Borcundan Cezaevine Giren Baba Serbest Kaldı

Kayseri - Nafaka Borcundan Cezaevine Giren Baba Serbest Kaldı

Nafaka borcundan cezaevine giren baba serbest kaldı 3 KARDEŞİN BABALARINA KAVUŞMA ANI Kayseri'de boşandığı eşine ödemesi gereken nafakayı ödeyemediği için cezaevine giren 3 çocuk babası Ahmet Eliaçık, AK Parti İl Başkanlığı'nın girişimiyle serbest kaldı.

26.01.2016 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nafaka borcundan cezaevine giren baba serbest kaldı

3 KARDEŞİN BABALARINA KAVUŞMA ANI

Kayseri'de boşandığı eşine ödemesi gereken nafakayı ödeyemediği için cezaevine giren 3 çocuk babası Ahmet Eliaçık, AK Parti İl Başkanlığı'nın girişimiyle serbest kaldı.

Ahmet Eliaçık, Melika Dere ile 2003'te dünya evine girdi. Çiftin bu evliliklerinden, 11 yaşındaki Sevim ve şu anda 9 yaşında olan ikizler Yusuf ile Hamdi dünyaya geldi. Aralarında anlaşmazlık çıkan çift, Kayseri 5'inci Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açtı. Mahkeme, 3 çocuğun velayetini babaya verirken, boşandığı eşine de aylık 300 TL nafaka ödemeye mahkum etti. Kuru temizleme işi yapan ve 4 yıl boyunca her ay nafakayı düzenli ödeyen Eliaçık, işleri kötüye gidince, 2015 yılı Ocak ayında işyerini kapatmak zorunda kaldı. Eliaçık, Nisan ayından sonra ödemelerini yapamadı. Eski eşinin İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurması üzerine, Eliaçık'a, 3 ay hapis cezası verildi. Çocuklarıyla vedalaştıktan sonra, savcılık yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan Ahmet Eliaçık'la ilgili haberlerin basında çıkması üzerine, aileye yardım telefonları gelmeye başladı. Olayı öğrenen AK Parti Kayseri İl Başkanlığı da harekete geçerek, Eliaçık'a bir avukat tuttu. Partinin talimatıyla yasal işlemleri başlatan Avukat Gökhan Ülke, yasal ödemeyi yapıp, yazışmaları bitirdikten sonra Ahmet Eliaçık'ın serbest kalmasını sağladı.

"İÇERİDE NAFAKA BORCUNDAN DOLAYI ŞİDDETE BAŞVURAN İNSANLAR VAR"

İncesu Açık Ceza İnfaz Kurumu çıkışında DHA'ya açıklamalarda bulunan baba Ahmet Eliaçık, duygularını şöyle dile getirdi: "Allah kimseyi buraya düşürmesin. İçeride nafakadan yatan arkadaşlar var. Bu hadisenin akabininde şiddete başvurmuş insanlar var. Hepsine gereken nasihati vermeye çalıştık ama ne kadar nasihat versek de, kendini yenemeyen insanların, çoğu yerde şiddet uyguladığını gördüm. Hakikaten çok üzüntülü bir durum. Devlet büyüklerimize seslenmek istiyoruz. Allah'ım kimseyi buraya düşürmesin. Fakat bu kanunlar ve kanunların uygulanışında çözüm üretilmesini, erkeklerin de sesinin duyulmasını istiyoruz. Kimse mağdur olmasın istiyoruz. Yardım eden büyüklerimizden Allah razı olsun. Haberim yoktu ama hepsine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza kavuşabildik."

Hukuken müvekkili Ahmet Eliaçık'ın mağdur olduğunu belirten Avukat Gökhan Ülke ise, karşı dava açacaklarını ifade ederek, "Biz dosyayı incelediğimizde, hukuken ve vicdanen mağdur olduğuna kanaat getirdik. Konuyla ilgili il başkanımız Cahit Özden'le de görüştük ve elimizden gelen yardımı yapmaya karar verdik. Sabah ilk iş olarak, dosyaya yapılması gereken ödemeyi yaptık. Tahliye işlemini gerçekleştirdik. Çocukların velayeti baba da ve haliyle bizim açacağımız bir dava söz konusu. Çünkü, velayeti kendisinde olan ve üstüne üstlük nafaka ödemek zorunda kalmış. Hukuken mağdur olduğunu düşünüyoruz ve bunu inşallah yargı yoluyla da ispatlayacağız" dedi.

ÇOCUKLAR, BABALARINI EVİN KAPISINDA ALKIŞLARLA KARŞILADI

Tahliye olduktan sonra evin yolunu tutan baba Ahmet Eliaçık, eve ulaştığında ise başka bir sürprizle karşılaştı. Evin kapısında bekleyen çocuklar, asansörden inen babalarını görür görmez alkışlamaya başladı. Çocuklarına sarılıp hasret gideren baba Eliaçık, çocuklarının kendisi için hazırladığı yazıları görünce gözyaşlarını tutamadı.

"TEK İSTEĞİM ÇOCUKLARIMA BABALIK YAPABİLMEK"

Şimdiye kadar çocuklarından hiç ayrı kalmadığını kaydeden Ahmet Eliaçık, yardımcı olan ve destek veren herkese teşekkür etti. Eliaçık, şunları söyledi: "O kadar ilginç bir hayat yaşadım ki, çocuklarımdan şimdiye kadar hiç ayrı kalmamıştım. Bir gece bile onları yalnız bırakmamıştım. Çok şükür onlara kavuştum. Allah bütün babaları muhafaza eylesin. Babaları evlatlarından ayırmasın. Onu diliyorum ve bu zulme inşallah bir son gelir diye düşünüyorum. İnşallah Bu zulüm üzerimizden kalkacak. Yeryüzünde insanlığın, merhametin var olduğuna inanıyorum. İnandırdılar. Ailemden ve medyadan aldığım haberlere göre, kaldığım cezaevinde 350'den fazla insan vardı. Hepsi de bana yardımcı olmaya çalıştılar ama onların yardımcı olabileceği bir şey değildi. Biri bitse diğeri başlayan bir hapis cezasıyla karşı karşıyayım. Bunun tamamen kalkması lazım ki, ancak o zaman bu çocuklar huzura kavuşsun. Yeteri güç ve kuvvetle babalık yapabileyim yeter ki. Benim durumumda olanların da Rabbim yar ve yardımcısı olsun istiyorum. AK Parti İl Başkanlığından bir avukat gönderilmiş. Onun vesilesiyle bu iş hallolmuş. Onlardan da Allah razı olsun. Bu toplumda aileyi korumak için, babanın da varlığına inanılmasını istiyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - Nafaka Borcundan Cezaevine Giren Baba Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Samsung, bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği geri getiriyor!
    00:34 Samsung, bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği geri getiriyor!

    Samsung, One UI 6.0 güncellemesi ile bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği tekrar sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bataryanın sağlığını ve ekran kullanım süresini kolayca öğrenebilecekler.

  • Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor
    00:34 Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

    Apple, bir çalışanını şirkete ait gizli bilgileri gazetecilere sızdırmakla suçlayarak dava açtı. Davada, eski Apple mühendisinin çeşitli iOS özelliklerini ve hizmetlerini gazetecilerle paylaştığı iddia ediliyor. Apple, çalışanın henüz piyasaya sürülmemiş ürünler, politikalar ve iş uygulamalarıyla ilgili ayrıntıları muhabirlere sattığını ortaya koydu. Şirket, çalışanın bilgileri satarak şirkete zarar verdiğini belirtti ve tazminat talep etti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı
    00:33 İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Numune Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ve arkasında oturan bir kişi, sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kızılay Başkanı depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:33 Kızılay Başkanı depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • CD Projekt Red, The Witcher 4: Polaris için çalışmalara odaklandı
    00:33 CD Projekt Red, The Witcher 4: Polaris için çalışmalara odaklandı

    CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin son aşamasını tamamlayarak kaynaklarını The Witcher 4: Polaris'e aktardığını açıkladı. Şirketin 600'den fazla geliştiricisi bulunuyor ve bunların 400'ü Polaris projesine atanmış durumda. Polaris, Unreal Engine 5 kullanılarak geliştiriliyor ve çıkış tarihi en erken 2025 sonu olarak belirlendi.

  • Xiaomi, Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max için güncelleme desteğini sonlandırdı
    00:33 Xiaomi, Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max için güncelleme desteğini sonlandırdı

    Xiaomi, her yıl yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürerken, eski modellerin yazılım desteğini sonlandırıyor. Son olarak Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max modelleri için güncelleme desteği sona erdi. Bu modeller, EOS listesine eklendi ve güvenlik açığı durumunda yeni bir güncelleme yayınlanacak.


Advertisement