Kayseri'nin En Gelişmiş İlçesi, 'Melikgazi' - Son Dakika
Yerel

Kayseri'nin En Gelişmiş İlçesi, 'Melikgazi'

Melikgazi Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Düşünce Okulunca, Kayseri ilçelerinde gelişmişlik derecesini belirleyen yeni bir çalışma sonucu Melikgazi İlçesi, Kayseri’nin en gelişmiş ilçesi olarak belirlendiğini söyledi.

30.01.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Düşünce Okulunca, Kayseri ilçelerinde gelişmişlik derecesini belirleyen yeni bir çalışma sonucu Melikgazi İlçesi, Kayseri'nin en gelişmiş ilçesi olarak belirlendiğini söyledi.

Kayseri'ye bağlı 16 ilçenin ele alındığı çalışmada, Kayseri'nin ilçeleri 4 küme içerisinde değerlendirildiğini ve ilçeler arasındaki gelişmişlik farklarının ortaya konduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Kayseri Düşünce Okulunca gerçekleştirilen çalışmada, ilçelerin sosyal, kültürel ve ekonomik yapıları göz önüne alınmıştır. Ekonomi de dahil toplumun nüfus yapısı, yani nüfusun büyüklüğü insan sayısı, nüfusun bileşimi, doğum ve ölüm oranları, nüfusun dağılımı, göç hareketleri gibi on beş demografik veriden hareket edilerek bir endeks oluşturulmuştur. Ekonomik yatırımlar, bina sayısı, evlerin ve iş yerlerin ekonomik değerleri, gelir düzeyi, ekonomik gelir getirisi değerleri ele alınmıştır. Bu endekse göre, Kayseri ilçelerinin gelişmişlik sıralamasında 'Melikgazi' ilçesinin en gelişmiş ilçe olarak belirlenmiştir" dedi.

İlçeler arasındaki gelişmişlik farkları ortaya konulan bu çalışmanın sonuç bölümünde, bu farklılığın ortadan kaldırılması için kamu ve özel sektör yatırımlarının dengeli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğinin vurgulandığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinin gelişmişlikte birinci sırada yer almasının belediye yatırımların büyük etkisi ve katkısı olduğunu kaydetti.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirdiği yatırımlar ve hizmet ile her zaman esnafı teşvik ettiğini, sanayici yatırımına destek sağlandığını, imarlı ve planlı yapılaşma ile inşaat sektörüne etkinlik kazandırdıklarını, sağlık ve spor ile eğitim yatırımların öncüsü olduklarını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'nin En Gelişmiş İlçesi, 'Melikgazi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement