Beşiktaş Şehitleri Uğurlanıyor! Şehit Annesi Feryat Etti, Şehit Eşi Düğün Fotoğrafıyla Geldi - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Şehitleri Uğurlanıyor! Şehit Annesi Feryat Etti, Şehit Eşi Düğün Fotoğrafıyla Geldi

Hain saldırıda şehit düşenler son yolcuğuna uğurlanıyor. Şehit Osman Börklüoğlu'nun eşi cenazeye düğün fotoğrafıyla geldi, Şehit polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun annesinin feryadı yürek dağladı.

12.12.2016 11:16  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen hain saldırının yasını tutarken ülkenin dört bir yanından şehitlerini uğurluyor. Polis memuru 23 yaşındaki Hakan Tanrıkulu'nu Sinop'un Durağan İlçesi'nde 10 bin kişi uğurlarken, Kayseri şehit

KAYSERİ ŞEHİTLERİ YAN YANA UĞURLANDI

İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşen polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu aktı. Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olan polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun naaşları Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, protokol üyeleri ve şehitlerin yakınları katıldı. Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, Şehit Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge Börklüoğlu'nu yakınları teselli etti. Anne Yeter Börklüoğlu ise 'Ciğerim, Osman'ım' diyerek gözyaşı döktü.


DARBE GİRİŞİMİ NEDENİYLE DÜĞÜNÜNÜ ERTELEMİŞ

Öte yandan, Şehit Polis Memuru Osman Börklüoğlu'nun 15 Temmuz'dan önce düğün yapmak için izin alarak Kayseri'ye geldiği ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında izinlerin iptal olmasıyla İstanbul'a döndüğü öğrenildi.


DÜĞÜN FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ: SENİ BENDEN AYIRDILAR

Osman Börklüoğlu'nun Ekim ayındaki düğün töreni ile hayatını Özge Börklüoğlu ile birleştirdiği öğrenildi. Ayrıca, Şehit Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge Börklüoğlu, törende düğün fotoğrafını göstererek, 'Seni benden ayırdılar' diyerek gözyaşı döktü.

SİNOP ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehit polis memuru 23 yaşındaki Hakan Tanrıkulu, bugün memleketi Sinop'un Durağan İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi. Tanrıkulu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, Sinop'un Durağan İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Feryat ve ağıtların arşa yükseldiği evin önündeki törenin ardından şehidin cenazesi tören için İsmail Bey Camii önüne getirildi.


"SENİN ACINA NASIL DAYANACAĞIM"

Törende anne Ayşe Tanrıkulu ve baba Bekir Tanrıkulu ayakta durmakta güçlük çekerek gözyaşlarına boğuldu. Anne Ayşe Tanrıkulu, oğlunun fotoğrafını öperek, "Nasıl kıydılar sana yavrum. Senin acına nasıl dayanacağım" diyerek ağıt yaktı. Şehit polis Hakan Tanrıkulu, kılınan cenaze namazı ardından Durağan Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.


19 YAŞINDAKİ BERKAY SON KEZ EVİNİN ÖNÜNE GETİRİLDİ

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş memleketi Sinop'ta son yolculuğuna uğurlanıyor.


19 yaşında gençliğinin baharında hain saldırıda hayata veda eden Berkay Akbaş, bugün son kez evinin önüne getirildi. Çok sevdiği Fenerbahçe takımının bayrağıyla tabutu kaplanan Berkay için gözyaşları sel olup aktı. Evlatlarını kaybetmenin acısını yaşayan Zeynep ve Salim Akbaş ile abla Dr. Selin Akbaş güçlükle ayakta durabildi. Yakınları tarafından teselli edilen aile tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

19 yaşında hayata veda eden ve çevresi tarafından çok sevilen Berkay bugün öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.


DİYARBAKIRLI VELAT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Taksim-Bostancı hattında sarı dolmuşla göreve çıkan ve stat çevresinden geçtiği sırada meydana gelen terör saldırı nedeniyle şehit olan Velat Demiroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Bekar olduğu öğrenilen 24 yaşındaki Velat Demiroğlu için Kartal Soğanlık Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Demiroğlu'nun ailesi başta olmak üzere çok sayıda seveni katıldı. Törende şehidin babası Mehmet Demiroğlu taziyeleri kabul etti. Cenaze namazından önce Velat Demiroğlu için dua edildi ve helallik alındı. Namazın ardından Demiroğlu'nun cenazesi, yarın Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Bare köyünde toprağa verilmek üzere yola çıktı.


TERÖRDEN KAÇTILAR

Diyarbakırlı 24 yaşındaki şoför Velat Demiroğlu'nun cenazesi karayolu ile İstarnbul'dan Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı köyüne getirildi. Kürtçe ağıt ve bedualarla köyde toprağa verilen Demiroğlu'nun cenaze törenine, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı'nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ceneze törenine katılanların taziyelerini kabul eden baba Mehmet Demiroğlu, Kürtçe yaptığı konuşmasında yaşananların herkesin ortak derdiği olduğunu dile getirerek, köyden bir bela yüzünden göç etmek zorunda kaldığını, o belayı İstanbul'daki patlamayla yaşadığını aktardı.


"BİZİ SAVUNMASINLAR, BİZİ ÖLDÜRMESİNLER"

Kardeşinin mezar başına gelen ablası Yasemin Demiroğlu ise, teröre tepki göstererek, evladını Kürde, Türke feda etmek istemediğini söyledi. Demiroğlu'nun bir yakını ise, "Biz kan istemiyoruz, bizi savunmasınlar, bizi öldürmesinler biz Kürdüz"dedi. Teröristlerin bombalı saldırısında hayatını kaybeden oğlunu toprağa veren anne Sultan Demiroğlu da, "Allah belanızı versin" diyerek tepki gösterdi.

Baba Mehmet Demiroğlu, büyük acı hissettiklerini belirterek, "Buradan bu beladan kaçtık İstanbul'a gittik. Bela yine geldi kapımızın önünde. Biz ne yapalım şimdi" dedi.

ŞANLIURFA ŞEHİTLERİNİ UĞURLUYOR

Beşiktaş'ta çevik kuvvet polislerine yönelik yapılan 2 ayrı terör saldırısında şehit olan 36 polisten Şanlıurfalı polis memurları Enes Çiçek ve Mehmet Taş için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katılırken, törenin ardından şehitlerden Enes Çiçek'in Şanlıurfa merkezde, Mehmet Taş'ın ise Bozova ilçesindeki şehitlikte defnedileceği öğrenildi.

Meslektaşlarının omzunda bahçeye getirilen şehitlerin Türk bayraklarıyla örtülü tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döktü. Törene katılan Bakan Çelik, şehit ailelerine başsağlığı diledi.


ADANA ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisleri Mehmet Atıcı ile Adem Oğuz için memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında önceki gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuzun (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Merkez Sabancı Camisine getirildi.


Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından, Adana İl Müftüsü Arif Gökce, cenaze namazlarını kıldırdı.

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehitlerin yakınları, törende gözyaşı döktü, zaman zaman baygınlık geçirenler oldu. Oğuz'un naaşı, törenin ardından, babası Selim, eşi Belkıs ve annesi Yeter'in gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine gönderildi.

Bekar olan ve 7 Temmuz 2016'dan bu yana İstanbul'da görevli olan şehit Mehmet Atıcı'nın cenazesi de defnedilmek üzere İmamoğlu ilçesine gönderildi.


BEŞİKTAŞLI UFUK'U BEŞİKTAŞLILAR UĞURLADI

Vodafone Arena yakınlarında düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Tunç Uncu'nun cenazesi, Zincirlikuyu Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Cenaze namazına, Tunç Uncu'nun ailesi, çalışma arkadaşları ve yakınlarının yanı sıra Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil, yöneticiler Berk Hacıgüzeller, Cihat Kumuşoğlu, Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Candaş Tolga Işık, Erdal Karacan, kulüp genel koordinatörü Levent Çifter, siyah-beyazlı futbol takımı antrenörü Tamer Tuna, futbolcular Caner Erkin, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ile Tolga Zengin katıldı.


Yurt dışında olduğu için cenaze namazına katılamayan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise çelenk gönderdi.

BEŞİKTAŞ ŞEHİDİ SON KEZ ISPARTA'DAKİ BABA OCAĞINDA

İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit olan 5 aylık polis memuru, 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın cenazesi, Isparta'daki evine getirildiği sırada babası Şerafettin Öcal, "Yavrum böyle mi gelecektin?" diyerek gözyaşı döktü. Anne Keziban Öcal ise "Ağlama yavrum" diye tabuta sarılıp ağladı.

Şehit polis memuru Durmuş Öcal'ın cenazesi gece yarısı Isparta'ya getirilerek Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesi morguna konuldu. Bugün saat 11.00'de dualarla morgdan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, merkez Doğancı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Yüzlerce kişinin gözyaşlarıyla karşıladığı cenaze aracı baba evine getirildiğinde duygulu anlar yaşandı.


"AĞLAMA YAVRUM"

Şehidin babası Şerafettin Öcal ile annesi Keziban Öcal'ın feryatları yürek yaktı. Şerafettin Öcal oğlunun tabutuna dokunup, "Yavrum böyle mi gelecektin" diye gözyaşı döktü. Kadın polis memurlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan Keziban Öcal da cenaze aracına çıkıp oğlunun tabutuna sarıldı. "Ağlama yavrum" diye tabutu bırakmayan anne daha sonra araçtan indi. Ardından dualar eşliğinde şehidin cenazesi tören için Isparta Valiliği önüne götürüldü.

Şehit polisin ağabeyinin Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde uzman çavuş, ablasının ise İstanbul'da hemşire olarak görev yaptığı belirtildi.


GAZİANTEP ŞEHİDİNİ UĞURLUYOR

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Gaziantepli polis memuru Adem Serin, Gaziantep'te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor.


İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan ve Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan Gaziantepli polis memuru Adem Serin'in cenazesi son kez götürüldüğü baba ocağının ardından cenaze töreni için Nakıboğlu Camii'ne getirildi.


Şehidin cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta bulunan Yeni Şehitliğe defnedilecek.

ŞEHİT EMNİYET AMİRİNE SON GÖREV

Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın cenazesi son kez evine getirildi. Gözyaşları içerisinde edilen duaların ardında, cenaze tören için camiye götürüldü.

Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın cenazesi helallik için Kadıköy Fikirtepe'de bulunan evine getirildi. Evin önünde edilen duanın ardından şehit için helallik alındı. Şehit Yıldırım'ın cenazesi ardından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde İhsaniye Camii'ne taşındı. Anne Perihan Yıldırım, baba Mustafa Yıldırım ve şehidin eşi Gülümser Yıldırım da şehidin cenazesi ile birlikte camiye yürüdü.

Buğra ve Dilara isimli 2 çocuk babası olan Kadir Yıldırım'ın cenazesi, İhsaniye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

3 AYLIK POLİS MEMURUNA ESKİŞEHİR'DE VEDA

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan 3 aylık polis memuru Uğur Ürker, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'da görev yapan 3 aylık polis memuru 29 yaşındaki Uğur Ürker'in acı haberi, dün, Batıkent Mahallesi Dumluca Sokak üzerinde bulunan aileye ulaştırılmıştı.


Bugün Eskişehir'e gelen şehidin al bayrağa sarılı tabutu, baba evinde helallik alınmasının ardından askerlerin omzunda Reşadiye Camii avlusuna getirildi. Cenaze, burada yapılacak törenin ardından Kanlıpınar şehitliğinde toprağa verilecek.


"ŞEHİDİM HAKKINI HELAL ET BİZE"

İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşen Hüseyin Akyüz'ün naaşı Bursa'daki evinden gözyaşları ve dualar eşliğinde cenaze namazının kılınacağı camiye götürüldü. Şehit babası Nizam Akyüz oğlunun fotoğrafına sarılarak, "Şehidim, hakkını helal et bize. Onun hakkı var bizde. Ben de hakkımı helal ettim" dedi.


Önceki gün Beşiktaş- Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena Stadyumu'nda görevli çevik kuvvet ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Hüseyin Akyüz'ün Bursa'daki baba ocağında büyük üzüntü hakim. Şehit Akyüz'ün naaşı öğle saatlerinde baba ocağına getirildi. Komşuları ve yakınları mahalleye akın ederken, oğlunun fotoğrafına sarılan baba Nizam Akyüz, "Şehidim hakkını helal et bize. Onun hakkı var bizde. Ben de hakkımı helal ettim" dedi.


Şehidin naaşı duaların ardından helallik alınarak cenaze namazının kılınacağı Mihraplı Camii'ne götürüldü.

ANKARA ŞEHİDİNİ UĞURLUYOR

İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Mehmet Zengin Ankara'da son yolculuğuna uğurlanıyor.

İstanbul Beşiktaş'ta, PKK terör örgütünün bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru Mehmet Zengin için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazına şehidin ailesinin yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Ercan Topacı, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katılıyor.

TÜRKÇE-KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz, memleketi Muş'ta Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.


Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Murat Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Murat Yılmaz'ı yüzlerce vatandaş son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehit polis memuru için dua okundu. Şehit yakınları cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Tören boyunca vatandaşlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Şehidin babası Nazım Yılmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Vali Seddar Yavuz tören boyunca şehit babası Nazım Yılmaz'ın elini bırakmadı.


"ÖLÜM BİZİM İÇİN BAŞLANGIÇTIR"

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, "Murat'ımı muradına eremeden kara toprağa gönderdiler ama biz biliyoruz ki inanıyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz şehit olanların ölmediğine onların canlı olduğuna, diri olduğuna ve peygamber efendimize komşu olduğuna iman ederiz. O yüzden ölümler bizim için ölüm değildir. Başlangıçtır, diriliştir, Allah'a kavuşmaktır. Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimizde öyle yaptı. Vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip çıktı ve gencecik yaşında şehit oldu" dedi.

Tekbirler eşliğinde ambulansa konulan şehidin naaşı Çağlayan Cami'ne götürüldü. Murat Yılmaz'ın naaşı kılınan cenaze namazı sonrası Taşo Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

NİĞDELİ ŞEHİDE SON GÖREV

Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Bora Çelik'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'nde törenle toprağa verildi.


İlçe merkezindeki Bor Paşa Cami'nde düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, milletvekilleri, çok sayıda kişi ve şehidin ailesi katıldı. Bekar olan ve 4 ay önce göreve başlayan şehit polis memuru Bora Çelik'in güçlükle ayakta duran babası Nuri, annesi Rahime Çelik'i, yakınları teselli etmeye çalıştı.


BAKAN'DAN HATIRA ORMANI İSTEDİ

Törene polis şapkasıyla katılan şehit annesi Rahime Çelik, kendisine başsağlığı dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan oğlunun adının verileceği hatıra ormanı istedi. Şehidin cenazesi törenin yapılacağı alana getirildiğinde yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis Bora Çelik'in cenazesi, Bor İlçe Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

İstanbul'da Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası yaşanan terör saldırıları sonrası şehit olan İETT şoförü Ahmet Dokuyucu, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

10 yılı aşkın süredir İstanbul'da yaşayan 4 çocuk babası şehit Ahmet Dokuyucu (38) için memleketi Kahramanmaraş'ın Elmalar Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi.


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da yer aldığı cenaze töreni, mahalle mezarlığı yanında bulunan alanda yapıldı.

ŞEHİT BABASI: BU BAYRAK İNMEZ

Cenaze töreninde şehidin babası Habip, annesi Kıymet, eşi ve çocukları ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze töreni sırasında şehit babası Habip Dokuyucu ve torunları, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına sarılıp öperek, "Bu bayrak inmez, bin tane Ahmet Dokuyucu feda olsun" diye feryat ettiler.


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, tören boyunca şehit babası ve çocuklarının elini tutarak teskin etti.

Şehit Ahmet Dokuyucu'nun naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

KONYALI ŞEHİT DUALARLA UĞURLANDI

İstanbul'daki bombalı terör saldırılarında şehit olan polis memuru Metin Düzgün, memleketi Konya'da gözyaşları içinde ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit çevik kuvvet polisi Metin Düzgün'ün cenazesi gece geç saatlerde Konya'ya getirilerek Beyhekim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehidin cenazesi bugün hastane morgundan alınarak helallik alınmak üzere merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde bulunan baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Konya Şehitliği yanında bulunan Namazgah'a polislerin omzunda getirildi. Şehit Metin Düzgün için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin omuzlara alınan cenazesi Konya Şehitliği'nde dualarla defnedildi. Şehidin babası Harun, annesi Hatice Düzgün ve yakınları büyük üzüntü yaşarken, bir buçuk yıl önce göreve başlayan Metin Düzgün'ün nişanlı olduğu öğrenildi.


BAKAN VE VEKİLLER KATILDI

Cenaze namazına, şehidin ailesi, yakınları, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol mensupları, askeri ve sivil erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ZONGULDAKLI ŞEHİDE SON GÖREV

İstanbul Beşiktaş'taki patlamada şehit olan polis memuru Hasan Bilgin, memleketi Zonguldak'ta dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Kozlu Kaymakamlık binası önünde öğle namazının ardından gerçekleştirilen törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti ve CHP Zonguldak milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce Zonguldaklı katıldı. Cenaze töreni yapılan alanda ise emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah saatlerinden itibaren ilçe merkezini büyük ölçüde araç trafiğine kapatan polis ekipleri, tören alanına giren vatandaşları aramadan geçirerek alana girmesine izin verdi.


BABASI TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Düzenlenen tören öncesinde dün akşam saatlerinde Kozlu Belediyesi'ne ait gasilhaneye konulan şehidin naaşı, sabah saatlerinde ilçe merkezinde emniyet ekiplerinin korteji ve çalınan sirenler eşliğinde evinin önüne getirildi. Evin önünde helallik alınması sırasında şehidin babası Yaşar Bilgin, tabutun başından bir an olsun ayrılmazken, yakınları evinin önünde düzenlenen ilk törende gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi Aynur Bilgin de törende güçlükle ayakta durabildi.


ANNESİ OĞLUNA SARILARAK TESELLİ BULDU

Evin önünde helallik alındıktan sonra şehidin naaşı yine sirenler eşliğinde törenin yapılacağı Kozlu Kaymakamlığı binası önüne getirildi. Burada tören saatine kadar dualar okunurken, şehidin yakınları ise Kızılay tarafından çadırda taziyeleri kabul etti. Şehidin annesi Aynur Bilgin, şehit oğlunun acısını küçük Burak'a sarılarak dindirmeye çalıştı. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz da baba Yaşar Bilgin ve şehidin kardeşini teselli etti.

DUALARLA UĞURLANDI

Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından yapılan dualar eşliğinde şehidin naaşı cenaze aracına bindirildi. Bir yıllık şehit polis memuru Hasan Bilgin'in cenazesi defnedilmek üzere Saka köyü aile mezarlığına götürüldü.

VANLI ŞEHİDİN CENAZESİNDE PKK'YA LANET SLOGANLARI

Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Soner İdil için memleketi Van'da tören düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katıldığı törende terör örgütü PKK aleyhine sık sık slogan atıldı.


Cenazesi dün gece havayoluyla Van'a getirilen şehit polis memuru Soner İdil için Yukarı Norşin Camii önünde tören düzenlendi. Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şehidin yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Törende ellerinde Türk Bayrağı bulunanlar sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU! BAKAN OMUZLADI

Öğlen namazı ardından şehit İdil için cenaze namazı kılındı. Şehidin öz geçmişinin okunması ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Şehit İdil'in yakınlarının Türk Bayrağı'na sarılı tabutun üstüne kapanarak ağlaması yürekleri dağladı. Bakan Arslan, şehidin babası Miktad İdil'e sarılarak teselli etmeye çalıştı. Şehit İdil'in tabutunu tekbirler ve dualarla bir süre Bakan Arslan ve vatandaşlar omuzlarda taşıyarak cenaze aracına bıraktı. Şehit İdil, Akköprü Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

İZMİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

İstanbul'un Beşiktaş İlçesi'nde düzenlenen bombalı çifte terör saldırısında şehit olan 6 yıllık polis memuru Hüseyin Dalgılıç için İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Başbakanlık Başdanışmanı Ömer Sertbaş, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, askerler, şehidin meslektaşları, annesi Nevcihan Dalgılıç, babası Şaban Dalgılıç, 5 yıllık eşi polis memuru Çiğdem Dalgılıç, kardeşleri Atilla Dalkılıç, Metehan Dalgılıç, yakınları ve çok sayıda İzmirli katıldı.


"BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ, İNTİKAMINI ALACAĞIM"

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Dalgılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu camiye polislerin omuzlarında getirildi. Musalla taşına konan tabut önünde, şehidin ailesi ve törene katılanlar dua etti. Baba Şaban Dalgılıç, oğlunun fotoğrafındaki doğum tarihi olan 19 Mayıs'ı göstererek, "Biz Atatürkçüyüz. Bu tarihe iyi bakın. Bunun intikamını alacağım" diye konuştu. Şehidin annesi Nevcihan Dalgılıç yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Dalgılıç, 3 çocuğundan en büyüğünü kaybetmenin acısını yaşadı. Acılı anne, oğlunun tabutu önündeki fotoğrafa sarılıp son kez öptü. Baba Dalgılıç, eşinden dirayetli olmasını istedi.


KARNINDA BEBEĞİ ÜSTÜNDE EŞİNİN ÜNİFORMASI

Şehit polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın kendi gibi polis memuru olan 7 aylık hamile eşi Çiğdem Dalgılıç törene eşinin üniformasıyla katıldı. Elinden şehit eşinin fotoğrafını bir an olsun bırakmayan gözü yaşlı kadın, eşinin fotoğrafını tuttuğu elleriyle karnındaki bebeğine sarıldı. Eşine son kez bakan talihsiz kadın yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Karaca Dalgılıç da törene getirildi. Şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Törene katılan protokol üyeleri, aileye baş sağlığı diledi. Öğlen kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu, polislerin omuzlarında polis cenaze aracına kondu. Daha sonra, törene katılanlar şehidi, polis kortejinde son kez selamladı. Şehidin eşi Dalgılıç, kızları Karaca'yı da kucağına alıp korteje katıldı. Şehit Dalgılıç, Işıkkent Polis Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

YOZGATLI ŞEHİT MEMLKETİNDEN UĞURLANDI

Beşiktaş'ta hain terör saldırısı sonucu şehit düşen çevik kuvvet polisi Mustafa Kemal Devrilmez, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı.


Sarıkaya ilçe merkezinde bulunan Barbaros İlkokulu bahçesinde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, şehidin mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yozgat Müftü Vekili İsmail Karadavut'un öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis memuru Mustafa Kemal Devrilmez, Köprücek mahalle mezarlığında toprağa verildi.


Bekar olan şehit Devrilmez'in Yozgat Polis Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1 yıldır İstanbul'da görev yaptığı belirtildi. Tören sırasında şehidin annesi Şerife, babası Özbay, kız kardeşi Edanur ve erkek kardeşi Muammer Devrilmez cenazede gözyaşı döktü.

Beşiktaş Şehitleri Uğurlanıyor! Şehit Annesi Feryat Etti, Şehit Eşi Düğün Fotoğrafıyla Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Şehitleri Uğurlanıyor! Şehit Annesi Feryat Etti, Şehit Eşi Düğün Fotoğrafıyla Geldi - Son Dakika


Advertisement