Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy Açıklaması

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy Açıklaması

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan ayı dolayısıyla piyasada durgunluk yaşandığını söyledi.

29.06.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan ayı dolayısıyla piyasada durgunluk yaşandığını söyledi.

Altın fiyatlarındaki hareketliliği değerlendiren Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, "Altın fiyatları dünyada yaşanan bütün olaylardan etkileniyor. Altının şuanda ki iniş-çıkışlarının nedenlerinden birtanesi Yunanistan'da yaşanan olaylardır. Yunanistan'ın Euro'dan çıkması veya çıkmaması ile ilgili daha bir netice alınmamış durumda. Buda tabi altın fiyatlarına etki ediyor. Bütün piyasada borsanın düşmesinde de altın fiyatlarının etkisi çok büyük. Yunanistan'dan gelecek olumsuz bir haberde altın fiyatlarının yükseleceği, dolar ve Euro fiyatının aşağı ineceği öngörülüyor" diye konuştu.

'Şuan ki koalisyon görüşmeleri dolar fiyatlarına etkili oluyor' diyen Gülsoy, "Altın fiyatları da bildiğiniz gibi biraz düştü. Şuanda ki fiyatlar altın alımı için gayet iyi rakamlar. Dolar fiyatının düşmesindeki en büyük sebeplerden birtanesi de piyasaların koalisyon hükümetinin kurulacağı yönündeki beklentilerden kaynaklanıyor. Başka birşey de Merkez Bankasının üzerindeki baskının kalktığı ve Merkez Bankasının oyun alanının daha da genişlemesi piyasalara güven veriyor" şeklinde konuştu.

Ramazan ayında ki işlerine de değinen Gülsoy, "Ramazan ayı dolayısıyla piyasada bir durgunluk var. Ramazan ayından sonra gurbetçi ve düğün mevsiminin açılmasıyla işler iyi olacak diye düşünüyoruz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement