Kayseri Şeker'den Türkiye'de Bir İlk; 'Faiz'den Kurtarma Avansı' - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şeker'den Türkiye'de Bir İlk; 'Faiz'den Kurtarma Avansı'

Kayseri Şeker\'den Türkiye\'de Bir İlk; \'Faiz\'den Kurtarma Avansı\'

Kayseri Şeker’in sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçisine “Faizden Kurtarma Avansı” adı altında 16 Mayıs’ta 23 Milyon TL ödeme yapacağı açıklandı.

11.05.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker'in sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçisine "Faizden Kurtarma Avansı" adı altında 16 Mayıs'ta 23 Milyon TL ödeme yapacağı açıklandı.

Türkiye'de bir ilk olacak olan bu uygulamayla ilgili olarak Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; "Bu uygulama bir başlangıç olup, İnşallah bir iki yıl içerisinde tüm çiftçilerimizin faiz yükünden kurtarılmasını amaçlamaktayız. Çiftçilerimizin çalışmalarında başarılar diler. Bereketli, kazasız belasız bir kampanya dönemi nasip etmesini Cenab-ı Haktan niyaz ederiz" dedi.

Pancar çiftçilerinin temlik kredisi az kullanması, çiftçinin faiz yükünden daha az etkilenmesi ve şeker pancarı tarımından elde ettiği gelirin kendi cebinde kalması için Kayseri Şeker'in, pancar ekicilerine yönelik 2016-2017 kampanya döneminde vereceği avans haberi çiftçiler arasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Sarıoğlan Çiftlik çiftçisi Mustafa Değerli, "çiftçiye olan bu desteğin sağlanmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Faiz girince bereket gidiyordu" derken, Yeni Fakılı İlçesi Bektaşlı köyü çiftçisi Ihsan Dursun Gökkaya, "Kayseri Şeker Her zaman ilkleri yaşatıyor. Allah yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.

Yahyalı İlçesi Kopçu köyü çiftçilerinden İsrafil Güçlü ise, "Yönetimden hiç te böyle bir şey istememiştik sağolun on numara bir şey olmuş teşekkür ederiz" dedi.

Kayseri Şeker ile Sivas, Kayseri, Yozgat ve Nevşehir illerinde sözleşmeli pancar ekimi yapan 9 bin 570 çiftçiye; gübre avansı olarak 52 milyon TL, Tohum Avansı 11 Milyon TL, Çapa Avansı 38 Milyon TL, Sulama Avansı 34 Milyon TL, Ramazan Bayramı avansı 5 Milyon TL, Kurban Bayramı Avansı 10 Milyon TL Söküm Avansı 46 Milyon TL, Mazot avansı 25 Milyon TL Ekim ve ilaç avansı 12 Milyon TL ile Temlik Kredisi olarak 90 Milyon TL avans verilerek toplamda pancar bedelinin %76'sı avans olarak ödeniyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Şeker'den Türkiye'de Bir İlk; 'Faiz'den Kurtarma Avansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement