Kayseri Şeker, Şarkışla Lisanslı Deposunu Çiftçilerin Hizmetine Sundu - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şeker, Şarkışla Lisanslı Deposunu Çiftçilerin Hizmetine Sundu

Kayseri Şeker, Şarkışla Lisanslı Deposunu Çiftçilerin Hizmetine Sundu

Kayseri Şeker 2016 yatırımları kapsamında Sivas İli Şarkışla İlçesindeki 20 bin ton kapasiteli 16 adet lisanslı depoyu bölge çiftçilerinin hizmetine sundu.

22.07.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker 2016 yatırımları kapsamında Sivas İli Şarkışla İlçesindeki 20 bin ton kapasiteli 16 adet lisanslı depoyu bölge çiftçilerinin hizmetine sundu.

Açılışta konuşan Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, "Bugün böyle bir tesisin açılışından dolayı memnuniyetimi sizlerle paylaşmak isterim. Biz yerel yönetimler olarak Şarkışla ya Bütün yatırımcıların yapacağı yatırımlara elimizden geldiğince destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, ağzımızın tadını bozmasın bu kara günlerden de kurtulacağız inşallah. Allah varsa gam yok demek lazım. Yarınlar bugünlerimizden daha iyi olacak inşallah. Bu tesisi vücuda getirmek için gayret eden Başkanımızdan mühendisine, işçisinden tüm çalışanlarına varana kadar herkese teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Allah ürünlerinizi bereketli kılsın, Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da yapmış olduğu konuşmasında; "Bugün Şarkışla lisanslı depo tesisini açıyoruz. Arzumuz hasat dönemine yetiştirmekti o yüzden biraz acele ettik. Bunu da başardık Cenab-ı Allah'a şükrediyoruz" diye konuştu. Başkan Akay, "Biz bu güzide tesislerin Cumhurbaşkanımız tarafından açılması için davette bulunmuştuk 3,5 ay öncesinden ayrıca yazıda göndermiştik. Arzu ediyorduk ki çiftçinin malı olan Kayseri Şekerin Orta Anadolu'nun en büyük yatırımı olan tesisler Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılsın ve çiftçimizde gururlansın istemiştik. Ama maalesef bu olaylar bunun biraz ileriye atılmasını sağlamış oldu. Biz bu isteğimizden vazgeçmiş değiliz. İnşallah ilerleyen zamanda hayat normale döndüğü zaman tekrardan bunların açılışının yapılmasını arzu ediyoruz" ifadesinde bulundu.

Başkan Akay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Toplamda 700 günde yapılacak bu tesisleri biz 10 ay gibi bir sürede bitirdik. Bu başarı kolay sağlanmadı. Bu bizim çiftçimiz ve şirketimizin gücünün bir ifadesidir. Böyle mutlu bir günü bize yaşattığı için Cenab-ı Allah'a şükürler olsun. Bu yatırım sadece Şarkışla için değil Cemel, Gemerek hatta Altınyayla ve Şarkışla civarındaki tüm çiftçilere hizmet edecek bu yatırım çiftçimizin ürününün daha iyi değerlendirilmesini sağlayacaktır. Bu sayede inşallah çiftçimiz daha çok kazanacak. Aracıların aldığı para çiftçimizin cebinde kalacak. Bu tesis yapıldıktan sonra böyle kalmaması lazım. Arkasından başka uygulamalar gelmeli. Biz bu uygulamaları planlayacağız. Bunların başında sözleşmeli tarım ve sertifikalı tohum uygulamaları olacak. Bunun yanında hububat sanayisine de katkı sağlamış olacak.

Başkan Akay ayrıca Ülke gündemindeki konularla ilgili olarak da şu açıklamaları yaptı; Biliyorsunuz ülkemizde alçak bir kalkışma hareketi oldu. Sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kuvvet komutanlarımız ve devletimize kast edildi. TBMM bombalandı. TBMM tarihinde hiçbir zaman böyle bir saldırıya maruz kalmadı. Genelkurmay işgal edilmeye çalışıldı. Kısaca Türk milleti ve devletimiz bir saldırıya uğradı. Fetö terör örgütü tarafından ülkemize kast edildi. Ana cenabı Allah'a hamd olsun Türk milletinin basireti, Cumhurbaşkanımızın cesareti ve dirayeti bu saldırıyı bertaraf etmemizi sağladı. Bu alçak girişimde bulunanları lanetliyoruz. Bu saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu alçaklıktan sonra hepimizin bunlara karşı daha dikkatli olmamız lazım. İçimizde ki hainlere fırsat vermeyecek şekilde tedbirler almamız lazım. Devletimiz bu manada gerekli olan kararları alıyor. İnşallah hak edenler gerekli cezaları alacaklar. Milletimiz büyüklüğünü ve asaletini en net şekilde ortaya koydu. 1 saatte darbe yapanlara karşılık vererek onları 2 saatte yok etti. Şimdi adalete hepsi hesabını vereceklerdir" dedi.

Buğday başakları ile yapılan dualar eşliğindeki kesilen kurban ve açılış sonrasında ilk ürün getiren Muhlis Lektemur kendisine takdim edilen hediye altını Kayseri şeker Sağlık ve eğitim vakfına bağışlaması çiftçiler ve açılışa katılanlar tarafından büyük takdir topladı.

Kayseri Şeker Lisanslı depolarının hizmete açılışına; Şarkışla, Gürçayır, Cemel Belediye Başkanları, İlçe Müftüsü, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kanak Sulama Birliği, Şarkışla ve Gemerek Taşıyıcılar Kooperatifi, Ziraat Odası Başkan ve Yöneticileri, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, TMO İl ve İlçe Temsilcileri, Banka temsilcileri, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkan ve Yöneticileri, Bölge çiftçileri ve çalışanlar katıldılar. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Şeker, Şarkışla Lisanslı Deposunu Çiftçilerin Hizmetine Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement