Kayseri Tesbih Borsasında Araba Fiyatına Tesbihler - Son Dakika
Güncel

Kayseri Tesbih Borsasında Araba Fiyatına Tesbihler

Kayseri Tesbih Borsasında Araba Fiyatına Tesbihler

Tesbih borsasında araba fiyatına tesbihlerKAYSERİ'de tesbih tutkunlarının bir araya geldiği tesbih borsasında araba fiyatına satılan tesbihler ilgi görüyor.

16.09.2016 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tesbih borsasında araba fiyatına tesbihler

KAYSERİ'de tesbih tutkunlarının bir araya geldiği tesbih borsasında araba fiyatına satılan tesbihler ilgi görüyor. En pahalısı Osmanlı sıkma kehribarı olan tesbihler 15 bin dolara kadar alıcı buluyor.

Merkez Melikgazi İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki hanının giriş katında 15 yıldır hizmet veren birçok tesbih tutkunun bir araya geldiği mekan, Kayseri ve çevre illerden tesbih tutkunlarının uğrak yeri oldu. Her bütçeye uygun tesbihlerin alınıp satıldığı mekanda en dikkat çeken tesbihler, araba fiyatına satılan ve yaklaşık değeri 15 bin dolar olan Osmanlı Sıkma kehribarları oldu. 40 yılı aşkın süreden bu yana tesbih çektiğini belirten 54 yaşındaki Sadık Yeşilyurt, "Erkeğin aksesuarı tesbihtir. Ülkede erkeklerin yüzde 90'ına yakını tesbih çeker. Burası da Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi tesbih tutkunlarının bir araya geldiği, alım-satım ve takas yapılan bir mekan.. Tesbih bir sevdadır. Ben de bu sevdaya düşeli uzun bir zaman oldu. Burada her bütçeye uygun tesbih bulmak mümkün. Satışını yaptığımız tesbihler içerisinde en pahalı tesbih türü Sıkma Osmanlı Kehribarıdır. Kalitesine göre sıkma Osmanlı kehribarının fiyatı 4 bin liradan başlar, 35 bin'e kadar çıkar. En kalitelileri araba fiyatınadır" dedi.

Tesbihin kullanım adabının olduğuna dikkat çeken Yeşilyurt, "Tesbih tek ya da çiftli olarak çekilir, kesinlikle sallanmaz. Tesbihi sallamak hem taşa zarar verir, hem de adaba uygun değildir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Tesbih Borsasında Araba Fiyatına Tesbihler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement