Kayseri Turizm Haftasına Hazır - Son Dakika
Yerel

Kayseri Turizm Haftasına Hazır

Kayseri Turizm Haftasına Hazır

Bu yıl Turizm Haftası kutlamaları bez bebekleri ile ünlü Soğanlı Köyü’nde yapılacak.

14.04.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl Turizm Haftası kutlamaları bez bebekleri ile ünlü Soğanlı Köyü'nde yapılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' etkinliklerinin bu yıl dolu dolu geçeceğini söyledi. Etkinliklerin ana mekanının, Vali Orhan Düzgün'ün isteğiyle yılda 40 bin civarında yerli ve yabancı turisti ağırlayan Soğanlı Köyü olacağını kaydeden İl Müdürü İsmet Taymuş, "İlimizde çok geniş bir program hazırlandı. Programımız ayın 15'inde Sayın Valimizin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak. Sayın Valimiz Orhan Düzgün bu yıl kutlamayı Yeşilhisar'ın Soğanlı köyüne aldırdı. Soğanlı Köyü bölge turizmi açısından çok önemli bir yer ve bölgeye yılda 35-40 bin turist geliyor. O nedenle burada kutlama yapılacak." diye konuştu.

Kutlamaya katılmak isteyenler için Büyükşehir Belediyesi tarafından Soğanlı Köyü'ne otobüs kaldırılacağını dile getiren İl Müdürü İsmet Taymuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turizm işletmecileri, turizm çalışanları, turizm öğrencileri ve davetliler Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla otobüslerle gideceğiz. Resim programıyla başlayıp, Soğanlı tanıtım gezisi gerçekleştirilecek. Yörük çadırı yöresel ürünlerin sergilendiği küçük stantlar olacak, daha sonra içmeler bölgesinde şifalı suyumuz var oraya gidilecek, daha sonra da Sultan Sazlığı ziyaret edilecek. Keşlik-Erdemlik gezilerinden sonra da ile geri dönülecek. Ertesi gün yani 16'sında ise Talas'ta tören yapılacak. Orada belirlediğimiz yer Ali Saip Paşa Sokağı. Katılımcılar, sokağı rehberler eşliğinde gezebilecek. Havanın iyi olması koşuluyla da Ali Dağı'nda paraşüt gösterileri yapılacak. Paraşüt gösterileri sonrasında Talas Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'nın yemeği olacak ve sonra program sona erecek . 17'sinde ise Hürmetçi çiftliğinde bir etkinliğimiz vardı. 18 ve 19'unda da konferanslarımız olacak. 20 Nisan akşamı Hacılar Kültür Merkezi'nde 'Yeşilçam Şarkıları' konserinden sonra 21 Nisan'da Bünyan gezisi ile etkinliğimiz sona erecek. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Turizm Haftasına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement