Kayseri Üçok Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Ifade Versin - Son Dakika
Güncel

Kayseri Üçok Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Ifade Versin

Kayseri Üçok Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Ifade Versin

Üçok: Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı ifade versinESKİ Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, darbe girişimi sürecinin en önemli sorumlularının, TSK'daki komuta kademesi ve MİT Müsteşarı olduğunu söyledi.

25.11.2016 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üçok: Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı ifade versin

ESKİ Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, darbe girişimi sürecinin en önemli sorumlularının, TSK'daki komuta kademesi ve MİT Müsteşarı olduğunu söyledi. Bu kişilerin hala görevde tutulmalarının halk arasında farklı algılar oluşturduğunu savunan Üçok, "250 kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan ordunun komutanları TBMM Darbe Komisyonu'nda dinlenmelidir. Yoksa bu durum karanlık kalır ve toplumun vicdanı kanar" dedi.

Kamuoyunda 'Hipnoz davası' olarak bilinen ve Anayasa Mahkemesi'nin yeniden görülmesine karar verdiği davada tutuksuz yargılanan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. 40 yıl askerlik yaptığını ve 2013'de emekli olduğunu belirten Üçok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izniyle TSK nin üst kademesindeki komutanlar ve MİT müsteşarının TBMM Araştırma Komisyonu'na ifade vermesi gerektiğini söyledi. Üçok, bu konuda şunları söyledi: "TSK'daki emir-komuta kademesinin, bu sürece gelinceye kadarki yapmış olduğu hatalar zinciri de gündeme gelmeli. Genelkurmay Başkanı'nın emir subayı, Hava Kuvvetleri eski Komutanı'nın güvenlik görevlisi FETÖ'cü çıkıyor ve bu komutanları esir alıyor. Yine düşünün ki, 5 uçak Ankara üzerinde, 2 uçak da İstanbul'da uçuyor ve bombalıyor. Bizim 140 uçağımız var ve kimse müdahale etmiyor. Sabah saat 04.30'da ilk uçağı kaldırabiliyoruz. Yine Deniz Kuvvetleri Komutanımıza bakıyorsunuz, İstanbul'un ara sokaklarında kayboluyor. Jandarma Genel Komutanı'nın nerede olduğunu bugüne kadar hiç kimse öğrenemedi. Kara Kuvvetleri Komutanı emir subayları tarafından esir alınıyor. Bence ortada bir suç var. Düşünün 250 kişi ölüyor ve siz bu 250 kişiyi öldüren ordunun komutanısınız. Ama siz hala hiçbir şey olmamış gibi Genelkurmay Başkanı olarak devam ediyorsunuz. Meclisi bombalayan uçakların komutanı Hava Kuvvetleri Komutanı hala o görevini sürdürüyor."

'MİT MÜSTEŞARI NE İŞ YAPAR?'

Cumhurbaşkanının 'Darbe girişimini ben eniştemden öğrendim' sözünü hatırlatarak konuyu MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a getiren Ahmet Zeki Üçok, şöyle devam etti: :

"O zaman bu MİT Müsteşarı bizim ülkemizde ne iş yapar? Böylesine uluslararası güven sağladığını düşündüğümüz bir kuruluş, 7- 8 aya yayılabilecek bir darbe girişimi sürecinden hiç haberdar olmaz mı? Bu sürecin en önemli sorumluları, işte bu saydığım komuta kademesi ve MİT Müsteşarıdır. Bunlar ne yazık ki hala görevdeler ve bunların hala görevde olmaları, halk arasında da artık farklı algılar oluşturmakta. Bu nedenle, bence en kısa sürede bu komuta kademesi ve MİT Müsteşarı görevden alınıp, yargı karşısında hesap vermelidir. Bunların yerine, ordumuza komuta edecek ve MİT Müsteşarlığı yapabilecek çok değerli insanlarımız var."

Ahmet Zeki Üçok 4 yıl 10 ay süren tutuklulum döneminde Metris, Hasdal, Mamak, Maltepe, ve Sincan cezaevlerinde geçirdiği günleri ve başına gelenler ile TSK'da FETÖ'ye karışanları isim isim, tarih sırasına göre 'Tek Başına' adıyla yayımlayacağı kitapta yazacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Üçok Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Ifade Versin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement