Kayseri Umke Görevlileri Gazzeli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesinde Görev Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Umke Görevlileri Gazzeli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesinde Görev Yaptı

Kayseri Umke Görevlileri Gazzeli Yaralıların Türkiye\'ye Getirilmesinde Görev Yaptı

İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Kayseri UMKE ekibinden 7 kişinin, Gazzeli yaralıların Türkiye’ye getirilmesinde görev yaptığını açıkladı.

22.08.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Kayseri UMKE ekibinden 7 kişinin, Gazzeli yaralıların Türkiye'ye getirilmesinde görev yaptığını açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öksüzkaya, "T.C Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, içlerinde İlimiz Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Afet Birim Sorumlusu Dr. Deniz Güney ile UMKE Sorumlusu Nazif Gümüşsoy'un da bulunduğu ilimizde görev yapan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personelinden 7 kişi Gazze den ülkemize yaralı getirmek üzere kurulacak ekipler için görevlendirilmiştir" dedi.

Dr. Öksüzkaya, "10.08.2014 tarihinde ilimizden ayrılan ekip askeri kargo uçakları ile Ben Gurion Havaalanı'ndan Filistinli yaralılar ülkemize getirilmiştir . Getirilen yaralılar Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda tedavi edilecekleri hastanelere dağıtılmışlardır. Bu süreçte bütün işlemler ve görevlendirmeler Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilmiştir. Kayseri ilinden görevlendirilen ekip görevlerinin bitmesi üzerine 21.08.2014 tarihinde ilimize geri dönmüştür.

Gönüllü ve özverili çalışmaları ile bu göreve katkıda bulunan ilimiz personeline teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Umke Görevlileri Gazzeli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesinde Görev Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement