Kayseri Valiliği'nden İlaçlama Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Valiliği'nden İlaçlama Uyarısı

Kayseri Valiliği, 25 Nisan'da Kayseri-Şarkışla demiryolu hattı üzerinde ilaçlama çalışması yapılacağından can ve mal emniyeti açısından hayvan otlatılmaması ve ot hasatı yapılmaması uyarısında bulundu.

22.04.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valiliği, 25 Nisan'da Kayseri- Şarkışla demiryolu hattı üzerinde ilaçlama çalışması yapılacağından can ve mal emniyeti açısından hayvan otlatılmaması ve ot hasatı yapılmaması uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri-Şarkışla sınırları içerisindeki demiryolu hattı üzerinde kendiliğinden yetişen otlara karşı kimyasal ot ilaçlamasının yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, kimyasal ot ilaçlamasında ilgili kurum tarafından gereken tüm tedbirlerin alınmasına rağmen, mücadelede kullanılan ilaçların insan ve hayvan sağlığını etkileyici özelliği olması nedeniyle ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süreyle hayvan otlatılmaması ve ot hasatı yapılmaması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.

Devam eden günlerde de Sivas-Erzincan- Erzurum demiryolu hattı üzerinde ilaçlama çalışmalarının devam edileceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri Valiliği'nden İlaçlama Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement