Kayseri Valiliğinden İlaçlama Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Valiliğinden İlaçlama Uyarısı

Kayseri Valiliği, demiryolu hatlarında ilaçlama yapılacak olması nedeniyle vatandaşları hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması konusunda uyardı.

06.04.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valiliği, demiryolu hatlarında ilaçlama yapılacak olması nedeniyle vatandaşları hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması konusunda uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, TCDD Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Kayseri, Niğde, Ulukışla/Irmak demiryolu hattında özel trenle uzman personel gözetiminde zararlı otlara karşı ilaçlama yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, kimyasal ot ilaçlamasında ilgili kurum tarafından gereken tüm tedbirlerin alınmasına rağmen, ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süreyle hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.

Yerköy-Kayseri arasının 15 Nisan, Kayseri hatlarının 16 Nisan, Kayseri-Ulukışla demiryolu hattında da 17 Nisan'da ilaçlama yapılacağı, rüzgar ve yağış şartlarına göre bu tarihlerde sarkmalar olabileceğinin belirtildiği açıklamada, ilaçlamanın başlayacağı 15 Nisan'dan itibaren 30 Nisan'a kadar demiryolu hattının 10 metre yakınına yaklaşılmasının can ve mal emniyeti bakımında tehlikeli olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Valiliğinden İlaçlama Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement