Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarında Fetö Operasyonu: 15 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarında Fetö Operasyonu: 15 Gözaltı

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarında Fetö Operasyonu: 15 Gözaltı

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarında FETÖ operasyonu: 15 gözaltıHarun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- KAYSERİ Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası'na FETÖ/PDY operasyonu kapsamında ikinci kez operasyon düzenlendi.

28.09.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarında FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- KAYSERİ Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası'na FETÖ/PDY operasyonu kapsamında ikinci kez operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, Kayseri, İstanbul, Ankara ve Yozgat'ta yakalanan 15 kişi, sağlık kontrolünün ardından Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yozgat merkezli yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda görevli ve daha önce görev yapmış 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Sabah erken saatlerde Kayseri, İstanbul, Ankara ve Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yapılan operasyonlarla 19 şüpheliden 15'i yakalandı. Boğazlıyan Cumhuriyet Savcılığı ile Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişi Yozgat'a getirilerek Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda çalışan Tayfur Öner, Hulusi Yüksel, İsmail Gedik, Cengiz Öztoprak, Mehmet Sağlam, Metin Kılınç, Mustafa Satak, Bahri Serim, Burak Karaaslan, Ebru Necibe Batur, Hayri Dikbaş, Özlem Kara, Serkan Uzunoğlu, Mehmet Varinli, Ayşe Taciroğlu gözaltına alınırken yakalama kararı bulunan 4 kişinin aranmasına devam ediliyor.

İLK OPERASYONDA 3 YÖNETİCİ TUTUKLANMIŞTI

5 Ağustos'ta Yozgat ve Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikasında aralarında genel müdür yardımcılarının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı. Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özoğul ve Boğazlıyan Entegre Tesisi Müdürü Bilal Karaköse tutuklanırken, Genel Müdür Yardımcısı O.C., Ziraat Müdürü A.Ö. ve laboratuvar şefi Z.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarında Fetö Operasyonu: 15 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement