Kayseri'ye Özel Önem Veriyoruz" - Son Dakika
Yerel

Kayseri'ye Özel Önem Veriyoruz"

Kayseri\'ye Özel Önem Veriyoruz"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kayak sporcusu yetişmesinde yaşanan sorunlarla ilgili Erciyes’te düzenlenen bir toplantıya katıldı.

16.10.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kayak sporcusu yetişmesinde yaşanan sorunlarla ilgili Erciyes'te düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantıda Erciyes'ten övgüyle bahseden Yarar, "Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla Erciyes'te Türkiye'nin gururu olacak bir tesis ortaya çıktı. Bu nedenle Kayseri'ye özel önem veriyoruz" dedi. Erol Yarar, Kayseri'de dünya şampiyonası düzenlemek için çalıştıklarını da vurguladı.

Uluslararası arenada kayakçı yetiştirilebilmesi için Erciyes'te bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayak İl Temsilcisi Mahmut Yılmaz, Kayseri'deki kayak kulüplerinin yöneticileri ile antrenörler katıldı.

Toplantıda Kayak İl Temsilcisi Mahmut Yılmaz, sporcu yetişmesinde yaşanan zorluklara ilişkin bir sunum yaptı. "Kayak için imkanlarımız artıyor; ancak başarımız düşüyor" diyen Yılmaz, sporcu yetiştirilemediğini ve kulüplerin sayılarının hızla azaldığını belirtti.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da sporcuların yetişmesinin tüm dünyada kulüpler üzerinden olduğuna dikkat çekti ve düzenlenen toplantının sporcu altyapısının gelişmesine katkıda bulunmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da Kayseri'deki spor tesislerinden övgüyle söz etti. Kayseri'nin tüccarıyla bilinen bir kent olduğunu ve daha sonra güzel şehirleşmesi ile anılmaya başladığını dile getiren Yarar, "Erciyes'te yapılan yatırımla uluslararası standartta Türkiye'nin gururu olacak bir tesis ortaya çıktı" dedi. Sporcu yetiştirmenin zor olduğunu ifade eden ve kulüplerin güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Yarar, "Kayseri'ye özel bir önem veriyoruz. Uluslararası organizasyonlarla Kayseri halkına kayak heyecanı vermek, uluslararası kayak dünyasının parçası olma duygusunu kazandırmak için mücadele ettik. Snowboard Avrupa Kupası'nı Kayseri'de düzenledik. Şimdi Dünya Kupasını düzenlemek gibi önemli bir çalışmamız var. Federasyon olarak Kayseri'ye tarihinde hiçbir federasyonun yapmadığı kadar önem veriyoruz ve yatırım yapıyoruz. Bizim bununla birlikte ana hedefimiz Kayseri'den uluslararası standartlarda sporcu yetiştirmek. Sporcular kulüplerde yetişir. Bu anlamda kulüplerin aktif olması gerekir. Kayseri'deki kulüplerin maddi varlıklarını artırmak için çalışmalar yapmalıyız" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'ye Özel Önem Veriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement