Yusuf Halaçoğlu: İsmet Yılmaz'ı CHP Seçtirdi - Son Dakika
Güncel

Yusuf Halaçoğlu: İsmet Yılmaz'ı CHP Seçtirdi

Yusuf Halaçoğlu: İsmet Yılmaz\'ı CHP Seçtirdi

MHP'li Halaçoğlu, "İlk 2 turdan sonra CHP bizimle görüşmedi. İsmet Yılmaz'ı MHP seçtirdi diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz'ı CHP seçtirdi." dedi.

04.07.2015 14:16  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Bizim Meclis Başkanlığı için sunduğumuz aday, aynı zamanda CHP'nin de Cumhurbaşkanı adayıydı. İlk 2 turdan sonra Genel Başkanımız bir şey söyledi, bu açıklamadan sonra da CHP bizimle görüşmeye gelmedi. İsmet Yılmaz'ı MHP seçtirdi diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz'ı CHP seçtirdi." dedi.

"DİĞER PARTİLER MHP'YE TUZAK KURDU"

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinin Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Halaçoğlu burada yaptığı konuşmada, TBMM Başkanlığı ve koalisyon hükümeti görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanlığı seçimlerinde ve koalisyon hükümeti kurulması konusunda diğer partilerin MHP'ye tuzak kurduğunu, ancak MHP'nin bu tuzaklara düşmediğini ifade eden Halaçoğlu, "Son yaşanan siyasi gelişmelere bakacak olursanız, MHP'nin Türk siyasi hayatında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu göreceksiniz. Dış politikaya bakacak olursanız, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt koridorunun kurulması çalışmaları görülmektedir. Buna ABD de destek vermektedir. Neredeyse, Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e kadar bir koridoru kurmak üzereler. Şu an orada sıcak saatler yaşanmaktadır ve Türk Silahlı Kuvvetleri de orada yerini almıştır. Suriye'yle ilgili tezkere verildiği zaman bize AK Parti ile işbirliği yaptığımız söylenmişti. Biz MHP olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elini güçlendirmek için o tezkereye destek verdik ve şimdi ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı." dedi.

"İSMET YILMAZ'I MHP SEÇTİRDİ DİYORLAR YA, TAM TERSİ CHP SEÇTİRDİ"

Halaçoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan Meclis tablosunu da değerlendirerek, şunları söyledi: "Değerli Genel Başkanımız, 3 yıldır HDP ile kolkola olan AK Parti ortak hükümeti kursunlar. Ama ne gariptir ki en başka akil adamlar bile böyle bir hükümet kurulmasını söylemiyorlar. HDP ise ilk başta AKP ile koalisyon hükümeti kurmayacağını söyledi. Ancak Dolmabahçe Sarayı'nda 10 maddelik ortak deklarasyon yayınladılar. Bunun cevabını veremiyorlar. Genel Başkanımız her zaman önce devletim ve milletim, sonra partim ve ben, der. Her zaman makam ve mevki için ilkelerinden taviz vermeyeceğini her zaman söyler. Nitekim, Kılıçdaroğlu'nun 'Bahçeli Başbakan olsun' teklifini şiddetle reddetti ve şunları söyledik: HDP'nin içeriden ya da dışarıdan desteklediği bir hükümeti asla ve asla kabul etmeyiz. Bütün bunlar, Meclis Başkanlığı seçimleriyle bağdaşıyor ve Genel Başkanımız bunların ardından çok istiyorlarsa, AKP, CHP ve hatta HDP ortak hükümet kursunlar, önerisinde bulundu. Anayasa'yı da istedikleri gibi değiştirsinler. Bizim Meclis Başkanlığı için adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu ve kendisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin çatı adayıydı ve biz de desteklemiştik. Bizim Meclis Başkanlığı için sunduğumuz aday, aynı zamanda CHP'nin de Cumhurbaşkanı adayıydı. İlk 2 turdan sonra Genel Başkanımız bir şey söyledi, AK Parti adayı İsmet Yılmaz'a da, CHP'nin adayı Deniz Baykal'a da oy vermeyeceğimizi bildirdi. Bu açıklamadan sonra da CHP bizimle görüşmeye gelmedi. Hani İsmet Yılmaz'ı MHP seçtirdi, diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz'ı CHP seçtirdi. Çünkü kendilerinin de adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermediler."

"AK PARTİ-CHP HÜKÜMETİ KURULDUĞU ZAMAN HERKES NASIL BİR OYUN ÇEVRİLDİĞİNİ ANLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Meclis Adayı Deniz Baykal'la 2002'deki görüşmesinin, aslında Cumhurbaşkanlığı görüşmesi olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "2002 yılında İstanbul'da Erdoğan, o zaman CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'la görüştü. O görüşmede, Meclis'te CHP'nin desteğiyle Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olmasının yolu açılmıştı. O görüşmede, Cumhurbaşkanlığı görüşülmüştü. Dolayısıyla 2002'deki görüşmeyle, 2015'teki görüşmeler farklı mıydı? Hayır. MHP'nin eliyle Deniz Baykal Meclis Başkanı olacaktı. Düşünün ki, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı onların elinde olacak, hükümeti de kendileri kuracaktı. Anayasa'yı da kendilerine göre değiştirecekler, Türk kelimesini çıkaracaklardı. Şimdi yapabilirler mi? Hayır. Üç gün sonra göreceksiniz, AK Parti-CHP hükümeti kurulduğu zaman da herkes nasıl bir oyun çevrildiğini anlayacak." açıklamasını yaptı.

"AK PARTİ ERKEN SEÇİMDE DEVLETİN İMKANLARINI KULLANAMAYACAK"

AK Parti'nin olası erken seçimde devletin imkanlarını kullanamayacağını söyleyen Halaçoğlu, "Eğer 45 günlük süreçte hükümet kurulamazsa, yani şimdi cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini Davutoğlu'na verecek, o kuramazsa, Kılıçdaroğlu'na verecek. O da kuramazsa, erken seçime götürecek. Bu yetkisi var. Yani 45 günlük süreçte hükümet kurulamazsa, 3 aylık süre içerisinde seçime gidilecek. O süre içerisinde Meclis'teki 4 parti arasında hükümet kurulacak ve seçime gidilecek. Ancak AK Parti şimdiye kadar yaptığı gibi, o seçimde devletin imkanlarını kullanamayacak." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yusuf Halaçoğlu: İsmet Yılmaz'ı CHP Seçtirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • SUAT: İNSANLARIN ÖLÜMLERİ İLE SİYASET YAPILMAZ EYY MHP BİRAZ GERÇEKLERİ GÖR ARTIK YOL YAKINKEN. 14 1 Yanıtla
  • Eray: Artık senin de bir baraj altı sorunun var MHP 12 1 Yanıtla
  • : Mhp liler yanilz koltuk pesindeler 4 8 Yanıtla
  • C f : Oyların azaldığını ve erken seçim ihtimalini gördüklerinden kıvırmalar başladı 10 0 Yanıtla
  • ş blcı: Bumuydu meydenlarda verilen vaatler busaaten sonra mhp ye oyveren namertır 5 4 Yanıtla
  • e. a. : Hadi ordan beceriksiz herifler. Anlaşıp bir Meclısbaşkanını secemiyonuz. Birde ülkeyi yönetmeye talipsiniz. Size koyun bile teslim edilmez 6 3 Yanıtla
  • iletisimci: ne kadar bos insansin sen ya ayni parin gibi 6 3 Yanıtla
  • yorumcu: MHPye verdigim oy direk AKP ye gitti elim kitilsaydi da vermeseydim.. Yillarin milliyetcisiyim ilk secimde CHPye oy verecegim bu sahtekarlar yuzunden 6 3 Yanıtla
  • Serkan: Ah ahh o seçim günü MHP ye oy vereceğime CHP ye vereydim....bu MHP den bişi çıkmaz. Koltuk değnekçisi olmuş.. 5 2 Yanıtla
  • Duyarlı: Prof sun tespitin mantık dışı. Hdp siz senin adayın seçilebiliyor muydu? Uydur dur uydur dur.....peahhhhh 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement