Kayserili Stk'lar: Milletvekillerinden, Antlarına Sadık Kalmalarını Bekliyoruz - Son Dakika
Güncel

Kayserili Stk'lar: Milletvekillerinden, Antlarına Sadık Kalmalarını Bekliyoruz

Kayserili Stk\'lar: Milletvekillerinden, Antlarına Sadık Kalmalarını Bekliyoruz

Kayserili STK'lar: Milletvekillerinden, antlarına sadık kalmalarını bekliyoruzKayseri'de bir araya gelen 20 sivil toplum kuruluşu "Teröre ve Türksüz Anayasaya hayır" çağrısı yaptı.

23.03.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayserili STK'lar: Milletvekillerinden, antlarına sadık kalmalarını bekliyoruz

Kayseri'de bir araya gelen 20 sivil toplum kuruluşu "Teröre ve Türksüz Anayasaya hayır" çağrısı yaptı. STK'lar adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Benli, 'Yeni Anayasa' tartışmalarına tepki göstererek, 'Namuslu ve şerefli olduklarına inandığımız milletvekillerinden antlarına sadık kalmalarını umuyor ve bekliyoruz.ö dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ellerindeki Türk bayrakları ve 'İnsanoğlu köksüz olmaz, Anayasa Türk'süz olmaz', 'İktidarlar değişir, Türk Devleti'nin nitelikleri değişmez' şeklindeki pankartlarla da dikkat çekti. STK'lar adına basın açıklamasını yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Benli, devlete ve millete karşı hanin terör saldırılarının devam ettiğini belirtti. Terör saldırılarına tepki gösteren Benli, 'Terör belasından kurtulmanın, terörü kökünden kazımanın en etkili yolu, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekten geçer. Şu değişmez gerçeği de cümle alem bilsin istiyoruz: Terör kaybedecek, teröristler döktükleri kanda boğulacaklardırö dedi. Vatansever kuruluşlar olarak bir araya geldiklerini ifade eden Benli, anayasa tartışmaları ile ilgili olarak, 'Çok ağır sorunlarla karşı karşıya olan Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı yoktur. Türk halkının da yeni bir anayasa talebi bulunmamaktadır. Sorunların sebebi mevcut Anayasa olmadığı gibi, yapılması düşünülen yeni anayasa da terör ve işsizlik gibi dertlerimize deva olacak değildir. Aslında TBMM'nin, yeni bir anayasa yapma hakkı ve yetkisi yoktur. Çünkü milletvekilleri Anayasa'nın 81 'inci maddesindeki metni okuyarak ant içmişlerdir. Bu yemin metninde 'Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma, büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim' denilmektedir. Namuslu ve şerefli olduklarına inandığımız milletvekillerinden antlarına sadık kalmalarını umuyor ve bekliyoruzö ifadelerini kullandı.

DESTEK VEREN KURULUŞLAR

Açıklamaya, Türkiye Kamu-Sen Temsilciliği, Türk Ocakları Şubesi, Bilgi Yurdu Eğitim ve Kültür Derneği, Eğitim 2023 Derneği, Türk Büro-Sen,Türk Sağlık-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Sağlık-Sen Kayseri 2 Nolu Şube, Türk Kadınları Derneği, Dadaloglu Derneği ve Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Yeni Ufuklar Derneği, Kayseri Şair ve Yazarlar Derneği, Vatan Partisi, Türk Ulaşım-Sen, Türk Dünya Kadınları Dostluk Derneği, Türk Enerji-Sen, Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şubesi, İncesu Gençlik ve Eğitim Derneği, Makina Mühendisleri Odası, Türk Haber-Sen, Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu şubeler, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türk Vakıf Orman-Sen, Turan Derneği, Türk Yerel Hizmet-Sen, Türkav Kayseri Şube, Türk Kültür, Sanat-Sen, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğretim Elemanları Derneği, Türk Emekli-Sen İl Temsilciliği, Türkiye Gençlik Birliği, Birleşik Emekliler Derneği, Kat Malikleri Kurulları Derneği, Sıhhi Tesisatçılar Odası, Diş Hekimleri Odası destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayserili Stk'lar: Milletvekillerinden, Antlarına Sadık Kalmalarını Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement