Kaza Kurşunuyla Vurulan Er Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kaza Kurşunuyla Vurulan Er Toprağa Verildi

Kaza Kurşunuyla Vurulan Er Toprağa Verildi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde arkadaşının silahının kazayla ateş alması sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Emin Daşcı, memleketi Uşak'ın Karahallı ilçesine bağlı Kavaklı Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

29.07.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde arkadaşının silahının kazayla ateş alması sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Emin Daşcı, memleketi Uşak'ın Karahallı ilçesine bağlı Kavaklı Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Uludere İlçesi'ne bağlı Bağlıca Köyü'ndeki Şırnak 48'nci Hudut Tugay Komutanlığı 5'nci Hudut Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 6 aylık asker Emin Daşcı, dün (pazartesi) gece nöbet sırasında arkadaşına ait silahın kazayla ateşlenmesi sonucu vücuduna isabet eden kurşunla yaralandı. Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan Emin Daşcı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Daşcı'nın cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından, toprağa verilmek üzere memleketi Uşak'a gönderildi. Şehit askerin cenazesi askeri kargo uçağı ile Uşak Havalimanı'na getirildi. Şehit cenazesini havalimanında baba Erhan Daşcı, anne Ayşe ve kız kardeşi İnci Daşcı ve çok sayıda yakını gözyaşları içinde karşıladı. Şehit askerin cenazesi kargo uçağının içinde son kez ailesine gösterildi. Sinir krizi geçiren aileye havalimanında hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Uçağın içinde bayılan anne Ayşe Daşcı, sedye ile uçaktan alınarak ambulansa taşındı. Sinir krizi geçiren aile fertlerine sağlık ekipleri önce müdahale bulundu ardından da teselli etmeye çalıştı. Şehidin kız kardeşi İnci Daşcı'nın "Beni bırakıp nerelere gidiyorsun kardeşim, ben sensizliğe nasıl dayanırım" sözleri yürekleri burktu. Şehit askerin kıyafetlerinin bulunduğu çantalar askerler tarafından ailesine teslim edilmek üzere askeri araca taşındı. Şehit askerin Türk bayrağına sarılı naaşı tören kıtası tarafından uçaktan alınarak omuzlarda cenaze aracına konuldu. Cenaze aracına konulan şehidin cenazesi Karahallı ilçesine bağlı Kavaklı köyündeki babaevine götürüldü. Köyde çiftçilik yaparak geçimini sürdüren Erhan Daşcı ve Ayşe Daşcı çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan ve henüz 6 aylık asker olan Emin Daşçı için evinin önünde helallik alındı. Şehidin naaşı tören için köy meydanına getirildi. Buradaki törene, Vali Seddar Yavuz, protokol üyeleri ve şehit askerin yakınlarının da aralarında yer aldığı yaklaşık bin kişi katıldı. Şehit asker Daşcı'nın özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehit askerin cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaza Kurşunuyla Vurulan Er Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement